СВОБОДНО ВРЕМЕ

Картини за хол – какво трябва да знаем?

Ако не знаете как да украсите дома си, изберете картини за хол. За щастие, сега може да намерите опция за всеки стил. Различните стилове ще изглеждат органично в интериора на такава стая.

Характеристика във видовете картини за хол

Картините са добри, защото не заемат свободни метри пространства. Цялото пространство може да се използва както сметнете за добре. Стената все още не се използва по никакъв друг начин, което означава, че може да бъде заета с картини с различни размери. Такива дори ще ви помогнат да скриете несъвършенства, подутини или дефекти, например. Просто закачете картината в правилния размер и не е нужно да лепите отново тапета.

Друг важен плюс е, че картините са представени в различни ценови категории, което означава, че всеки може да намери нещо по свой вкус и да не надвишава бюджета. Тук е мястото да си припомним стара мъдрост, която гласи:

„Във всеки уважаван дом с интелигентни стопани се преценява по две неща – броят на картините и наличието на библиотека с книги.“

Може да купите картина, творение на млад художник, която може би след години ще струва десетки пъти по-скъпо, или да се спрете на репродукция на Ван Гог или Моне.

картини за хол

Материал

Първо, картините в хола могат да бъдат направени от различни материали. Това се отнася както за платно, така и за бои. Художниците рисуват върху обикновена хартия, гоблени и дървени дъски. Традиционните варианти са прости маслени картини върху платно.

Що се отнася до боите, най-ярките са платната, боядисани с акрил или масло. По-деликатни изображения се получават при работа с акварели. В монохромен интериор картините, нарисувани с мастило или молив, изглеждат също много добре.

В днешно време са популярни и различни плакати или изображения, отпечатани на 3D принтер. Те изглеждат необичайно и ще украсят идеално стая в модерен стил.

Размери

Големите картини се препоръчва да бъдат окачени на прилично разстояние една от друга. Това се прави, за да може всяка от тях да се разглежда отделно и изображенията да не се слеят. Модулните картини са изключение.

Ако искате да закачите само една картина в хол, тя трябва да има достатъчно ярко изображение, поставено в центъра. И за да запълните празното пространство, струва си да поставите няколко картини на стената.

картини за хол

Може също да изберете изображения въз основа на тяхната тема. Така, например, над зоната за хранене има място за натюрморти със свежи плодове, а мястото за отдих ще е украсено с пейзаж, който да бъде избран според цветовете.

Преди да закачите картина в хола, вземете предвид всички тези дребни неща, проверете дали изображението е подходящо за темата и дали ще допълни добре интериора. То не трябва да изглежда като чужд обект в стаята.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *