Мода

Философията на Карл Лагерфелд

2019 бе тъжна година за модата, защото тогава ни напусна един най-великите дизайнери на всички времена – Карл Лагерфелд. Кайзера почина на 85-годишна възраст, оставяйки след себе си впечатляващо наследство.

От 1983 до годината на своята смърт, Лагерфелд изпълняваше ролята на творчески директор на “Шанел”. Кайзера работеше активно и с италианския бранд “Фенди”, развивайки и своя собствена модна къща.

Със сигурност немският дизайнер бе изключително интересен човек, споделящ любопитни виждания за живота. Често и такива, които скандализираха останалите. В тази статия ще ви припомним някои от тях.

Съветът на HubavaJena: Ако искате да постигнете и вие безупречните визии на световните звезди, разгледайте страхотните предложения на Fashion Days и открийте най-доброто за вас!

“Анцузите са знак, че вече си се предал и си загубил контрол на живота си”.

Да си го кажем директно – Кайзера не одобряваше носенето на анцузи и никога не ги е харесвал. За него това бе самото дъно, което човек може да достигне в начина си на обличане. Да, удобни са, но това е всичко.

“Вдигай високо летвата и не спирай да рискуваш”.

Карл Лагерфелд бе твърдо убеден, че прогресът спира в момента, в който вече те е страх да експериментираш. Изводът е ясен – истинският успех идва в момента, в който добиеш смелост да излезеш от зоната си на комфорт.

Карл Лагерфелд
Карл Лагерфелд е фигура, оставила ярка следа в модата

“Няма проблеми. Има само решения – добри или лоши”.

За Кайзера не съществуваше проблем, който да не може да се реши. Въпросът е дали ще го решиш по добър или лош начин. Но най-безмисленото нещо би било да не се опиташ да го решиш изобщо.

“Забравете миналото. Ако изпадате в носталгия, значи времето ви е свършило.”

Не бихме могли да го кажем по-добре. Човек, втренчен в миналото, никога не би могъл да си проправи път към бъдещето. Това, което вече се е случило, не може да бъде променено. Но това, което тепърва ще се случва – то зависи изцяло от нас!

“Мозъкът е мускул, а аз съм нещо като бодибилдър”.

Би било глупаво който и да е човек да не тренира мозъка си, нали? Следващият път, когато решите да гледате нещо глупаво по телевизията, помислете за секунда – не е ли по-добре да започна някоя нова книга?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *