КРАСИВАКрасота

Каква е разликата между BB, CC и DD крем

Буквени съчетания като BB крем, CC срем и  DD крем се присъединиха в последните няколко години към оцветяващите овлажнители и стандартните фон дьо тени на рафтовете с козметика, в ролята на потенциални опции за придаване на идеален вид на кожата. Всички те първоначално са внесени от Азия в Америка. Какво точно обаче означават имената им? Какво би трябвало да правят те? Каква е разликата между тях? И най-важното: Кои е подходящият за вас?

BB крем

Съкратено от бюти балсам (балсам за красота – бел.ред), ВВ кремът е любимо дете на грима и грижата за кожата. Той е най-добрият оцветяващ овлажнител на света. Има множество предимства, сред които защита от слънцето. Може да изглади кожата, съдържа съставки против стареенето и както споменахме, предпазва от вредното слънце. Има компоненти, отразяващи светлината и може да придаде искрящ вид на кожата! Той покрива най-леко от всички кремове в списъка, така че е идеален за млади момичета, чиято кожа се нуждае само от леко освежаване.

CC крем

Разликата между BB и CC кремовете е малка. CC означава “корекция на цвета”. Той съдържа повече витамини С и Е и е по-лек от ВВ крем. Тези продукти са предназначени да се борят с проблеми като зачервявания (обикновено чрез разсейващи светлината частици), докато BB кремовете са като по-лек фон дьо тен с по-малко плюсове в грижата за кожата. Някои от тях също имат слънцезащитен фактор, макар това да не е основната им функция.

DD крем

DD кремовете или  „всичко в едно“ са супер кремове. Те комбинират силите и предимствата на BB и CC кремовете. Важно е да се уточни, че те основно са фокусирани върху борбата със стареенето. Специалисти дерматолози са работили, за да се намалят бръчките и да се загладят фините линии чрез употребата на DD кремовете. Освен това, те балансират тена на кожата и защитават най-чувствителните ѝ зони.

По статията работи: Цветелина Котева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *