Как да изглеждаме добре на снимки?

Във времето на все по-масовото използване на социалните мрежи всеки от нас иска да изглежда добре на многобройните снимки, които споделя. Това се отнася особено за дамите, които често искат да блеснат пред обектива, да са стройни, привлекателни и чаровни пред камерата.

За съжаление, не всеки човек е толкова фотогеничен, колкото би му се искало да е, но пък хубавото е, че има доста фотографски трикове, които могат да са добър помощник в опитите ни за качествена снимка.

Нека посочим най-полезните от тях, които професионалистите често препоръчват. 

Дрехите

На първо място, важно е да знаем, че не само дрехите, грима и аксесоарите са достатъчни за добър фотографски материал, а цялостното изражение и положение на тялото и лицето. Би било, разбира се, по-приятно, ако се снимаме с цветен тоалет, а не просто черна класическа блуза, защото цветовете винаги правят една снимка по-красива. 

Акцентите

Освен това, трябва да подчертаваме своите лични хубави черти и да се опитаме да скрием някои несъвършенства или поне да не акцентираме неволно върху тях. Ако имаме например кръгло лице, е добре да застанем на една страна пред камерата или поне да не се снимаме прекалено централно. Ако имаме бели зъби и  прекрасна усмивка – естествено, трябва да ги покажем на света. Важното е, човек да изглежда естествено и изражението му да не е напрегнато и стресирано. 

Осветлението

Относно осветлението за добра снимка, всеки фотограф би казал, че това е най-важната част. Трябва да се избягват места, където е тъмно или има сенки, защото качеството на снимките едва ли би станало много добро и те ще имат нужда от обработка. Най-качествени кадри се получават на светли места, на дневна светлина или в специално фотографско студио, където фотографът може да манипулира осветеността. 

Позите

В случай че си правите снимка в седнало положение, много е важно гърбът ви да е изправен и да седите на края на стола, за да изглежда корпуса на тялото по-издължен, а не да сте се  облегнали плътно до облегалката.

Що се отнася до разположението на ръцете, класически трик е те да се разполагат на талията, а не да са свободни покрай тялото, защото така снимката е по-разчупена и готина.

Общо взето, не е добра идея да се позиционираме пред камера в поза тип „войник“, а винаги да разполагаме крайниците по раздвижен начин. Например, може да сгънем леко крака си в коляното или да се надигнем на пръсти, което ще издължи силуета визуално.

Погледът

Погледът също е нещо, което влияе добре на снимката, особено ако е леко небрежен и замечтан, а не втренчен и дързък. Всеки от нас може да потърси вдъхновение от звездите на подиума, световната фотография или всеки свой идол и да заимства някоя поза от него, за да е щастлив със снимката си, като се чувства същевременно в свои води по време на фотосесии.

Обобщение

Най-същественото е  да бъдем себе си, да не демонстрираме фалшива усмивка, да сме натурални и изглеждащи щастливи. И колкото и да е банално: „Усмивката е най-красивият грим, който една дама може да носи на лицето си…“

Автор: Ивета Микова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *