РЕЦЕПТИ

Кафе с мед и лимон: всекидневен еликсир за младост

В опит за съхраняване на младостта правим какво ли не. Понякога дори се подлагаме на големи изпитания, но нужно ли е това? Има един толкова безболезнен и лесен начин да изглеждаме млади и днес ще се спрем точно на него.

Става дума за напитката, която често пъти наричат еликсира на младостта. Тя е супер лесна за приготвяне и толкова вкусна, че веднъж опитате ли я, ще продължавате да го правите ден след ден. Съставките са много прости – малко смляно кафе, лимонов сок и мед.

Кафето отдавна е познато като средство за тонизиране, а за качествата и ползите от меда, едва ли има нужда да ви говорим. Лимоновият сок от своя страна е много витаминозен, има способност да намалява кръвната захар и се бори срещу хипертонията.

Съветът на Hubavajena.bg: Ако ви се похапва пчелен мед, който е истински продукт, а не имитация, последвайте линка и разгледайте предложенията в Ревита.

Но събрани в едно, тези съставки придобиват вълшебна сила и след редовната консумация на напитката промените, които настъпват в човешкото тяло са впечатляващи. Въздействието им за подмладяване и възстановяване на организма е много силно. Но нека видим и как точно трябва я приготвим.

Първо, разтворете в топла вода меда, докато се разтопи напълно. След това в подходящ съд кипнете течността, но нека това стане на слаб огън. Няколко минути, след като я свалите от котлона добавете към нея смляното на ситно кафе и отново кипнете. Това е всичко, вашата подмладяваща напитка е напълно готова и може да я консумирате.

Вероятно сега повечето читатели ще си зададат въпроса дали е удачно да обработваме термично меда, след като навсякъде се говори, че тогава той губи от лечебните си свойства, а дори и по-зле – може да бъде опасен за здравето. Но това важи само и единствено в случаите, когато става дума за приема на големи количества и то в продължение на години. Така че, опасност за здравето ви няма, а само ползи. Пийте еликсира на младостта и се радвайте на жизнеността и добрата си форма.

One thought on “Кафе с мед и лимон: всекидневен еликсир за младост

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *