ДОМАКИНСТВО

Ключова информация при избор на газов котел за отопление

Когато човек търси дългосрочно и икономически ефективно решение за отоплението на своя дом то решението за реализиране на парно отопление  газов котел се оказва наистина доста примамливо. Причините все повече домакинства да отправят поглед към такива енергийни ресурси е в техния икономичен разход както и ниската цена на самото гориво. Инвестирането в газов котел е сериозен ангажимент с перспектива да се ползва десетилетия, което от соя стана изисква да се фокусираме върху такъв вариант, който наистина може да бъде приложим към спецификите на дома ни.

Основни стъпки при избор на газов котел

На пръв поглед решението да се избере даден модел котел може да изглежда наистина обезсърчаващо, поради огромното разнообразие, което предлага пазара. Но ако тръгнете от основните аспекти то със сигурност ще тесните доста кръга на предложенията и ще имате възможност да подберете онзи газов котел, който оптимално до покрие вашите нужди.

Първата ви задача е да се запознаете със следните особености:

 • Ще осигурява ли котела топла вода или ще се ползва само за отопление;
 • Какво пространство можете да отделите за неговия монтаж;
 • Каква квадратура ще отоплявате;
 • Каква е изолацията на жилището;
 • Какво ниво на енергийна ефективност очаквате;
 • Начин на управление;
 • Поддръжка, гаранции и ремонти – има ли към кого да се обърнете при необходимост.

Когато сте готови с отговорите а тези въпроси то в такъв случай сте преминали първия етап от филтрирането на вариантите за газови котли, които се предлагат в търговската мрежа.

Основни предимства на отоплението с газов котел

Преди да инвестирате в такъв уред безспорно сте се запознали с неговите основни преимущества. Към настоящия момент газовите котли са сред най-предпочитаните за отопляване и осигуряване на битова гореща вода, тъй като са икономични и рентабилни решения значително спестяващи на домакинството средства за режийни разходи. Но не това е достатъчно за да се предприеме подобна важна стъпка и да се изгради отоплителна инсталация, която работи с парно отопление, захранвано от газов котел.

Има не малко фокусни точки, които са решаващи за това да се оптимизира отоплението като перо и се осигури надеждно, дългогодишно решение на казуса с топлината във всяко едно помещение на жилищната площ. Ето няколко интересни и водещи предимства, които са отговорни за това да вземете решение за покупка на газов котел:

 • Поддържане на константни нива на топлината, съобразно зададените стойности;
 • Лесно управление от автоматизиран програматор;
 • Газовия котел за битови нужди е компактно решение, което не заема много площ, а освен това може да бъде инсталиран във всекидневна, кухня, коридор и други пространства, където няма да ви пречи;
 • Не изисква честа поддръжка, а е нужна само годишна профилактика;
 • Уреда е определян като един от водещите, които осигуряват енергийна ефективност на дома;
 • Осигурява не само топлина, но се грижи винаги да имате достатъчно топла вода за вашите ангажименти в кухнята или банята;
 • Инвестицията е от най-изгодните, тъй като газовите котли несе скъпи, а бързината на възвръщаемост но инвестицията наистина е феноменална;
 • Газовите котли са високофункционални решения, които осигуряват висок КПД.

Напълно разбираемо е защо все повече нови кооперации се газифицират. Това е една много добра алтернатива за оптимизиране на разходите за отопление, независимо от това каква е квадратурата на вашето жилище.  Лесни за инсталиране и неизискващи кой знае каква ангажираност котлите на газ са все о-търсен източник на захранване на инсталация за парно отопление.

В случай, че сте убедени, че точно от това се нуждаете ви съветваме да се свържете с експерти от отоплителния бранш. Те ще конкретизират основните характеристики на подходящия за нуждите ви газов котел като мощност, енергийна ефективност, разход, топлинни загуби съобразно спецификата на имота, брой радиатори, които ще се захранват от котела и други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *