ДОМАКИНСТВО

Избор на престилка за готвене, съобразно стила на кухнята

На пръв поглед, кухненската престилка е нещо прозаично – нещо като консуматив за ежедневно готвене. Но някога обръщали ли сте внимание на престилките на професионалните готвачи? Те изглеждат  винаги перфектно, изработени в съзвучие със стила на заведението. Затова престилката за готвене е пълноценна част от интериора и стила на всяка кухня. Независимо дали се ползва, или просто е закачена на подходящо място като декорация. Тя просто трябва да съответства на духа на кухнята. И понеже говорим за стилове, и подходящи за тях кухненски аксесоари, нека разгледаме някои от тях. 

Например, престилките с нежни флорални мотиви ще заемат своето гордо място в кухнята Прованс или Кънтри. Такъв десен е подходящ и за класическите кухни. Женствени модели с волани, къдри или дантела, ще красят не само домакинята, но и ще подчертават духа на нейната кухня, дори само да са закачени на стената или на някой  кухненски шкаф.

Днес предложенията за престилки за готвене са много, разнообразни, стилни, красиви и креативни. Това позволява да се подбере точния модел за съответната кухня. За кухните скандинавски тип могат да се използват едноцветни модели в бежови или светлокафяви тонове, в сиво или в други сдържани цветове. И винаги изработени от памучен текстил.

Стилна ленена престилка пасва на кухня в стил таванско помещение. Тя е чудесен вариант и за индустриален тип кухня.

Идеята да изберете престилка за готвене съобразно духа на кухнята е готина, но още по- добре е да изберете и модели за специални поводи. Правите ли веган парти? Аксесоар с красиви ярки щампи на зеленчуци със сигурност ще бъде забелязан от гостите, ще създаде настроение, с което те ще се насладят на кулинарните ви умения.

Дори за романтична вечеря с любимия може да си купите пикантна престилка за готвене, която можете да сложите и само върху дантелено бельо.

В ярки цветни щампи може да поднесете тортата по повод рожден ден на член от семейството, в съответствие с цветно украсената торта, която сте приготвили сами. Или пък да е в бледорозово, бяло или лимонено жълто, какъвто е кремът на тортата. 

Създайте испанско или италианско настроение при приготвянето на гаспачо или паста, като сложите кухненска престилка с щампа на сочни домати. 

На пазара се предлагат всякакви модели – от семпли, до ексклузивни, в различни стилове, за всякакви ястия и поводи. Просто грабват погледа и будят желание да бъдат купени, колкото и да не ни се вярва. Но така е с всяко нещо което силно ни хареса, нали?

Престилка в съответствие със стила на кухнята у дома може и на силната половинка да се подари, особено ако обича да готви. Освен това може да му подарите и тематична престилка за готвене Това ще предизвика усмивка у него, ще е потвърждение, че кулинарните му умения са оценени и намек по-често да предлага у дома своите кулинарни шедьоври.

Всяка домакиня търси своята престилка за готвене, със свой печат. И, независимо от стила на кухнята, понякога трябва да сме по-креативни. Някои ценят хумора, други обичат пастелните тонове, трети – ярките цветни щампи, четвърти – всичко нестандартно.  За ежедневната си суматоха в кухнята просто може да изберем престилка с надпис „Кралица на кухнята“, което ще внесе позитивна атмосфера у дома.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *