КРАСИВАКрасота

Най-добрите начини за избелване на зъбите у дома

Има много опции, от които да избирате, когато разглеждате кой продукт за избелване на зъби у дома е подходящ за вас. Определянето на вашия бюджет, желаната продължителност на лечението и целите за избелване ще ви помогнат да изберете. Говорете с вашия зъболекар за това кои продукти без рецепта биха препоръчали, като се има предвид вашето уникално орално здраве.

Комплекти за избелване на зъби

Комплектите за избелване на зъби без рецепта могат да включват шина, подобна на гума, пълна с гел или паста, направена от пероксиден разтвор. Шината се поставя върху зъбите ви за няколко минути до няколко часа на ден, за период до месец, докато постигнете идеалния си бял цвят на зъбите.

„В миналото хората спяха с избелващи шини за осем часа,“ казва Джо Уилардсен, козметичен зъболекар в Лас Вегас. „Сега хората ги носят за 15 или 20 минути, но по-често.“

Лентички за избелване на зъби

Лентичките за избелване на зъби на crest са популярна форма на избелване у дома поради ценовата им точка, лесната употреба и забележителните резултати. Когато приложите гелната страна на тези пластмасови лентички към зъбите си, разтворът на основата на пероксид прониква в емайла ви за резултати, които могат да продължат до няколко месеца.

Подобно на тавичките, лентичките осигуряват на зъбите ви продължително излагане на избелващ химикал. Инструкциите, които идват с вашата дентална лентичка, ще указват колко дълго всеки ден и за колко дни трябва да носите лентичките за оптимални резултати. Обикновено ги носите два пъти на ден за кратък период от около 10 до 30 минути. Тази процедура се изпълнява ежедневно за около две седмици. Лентичките варират в цената от $10 до $70.

Избелващи писалки

Избелващите писалки могат да бъдат полезни за поддръжка и ретуши. Но те са по-малко ефективни при избелване и често не се препоръчват като самостоятелен избелващ агент. „Без предпазител или бариера, която да държи устните далеч от гела, той бързо ще се разреди от слюнката,“ казва Уилардсен.

Спазването на инструкциите често е високо, благодарение на ценовата точка на писалките (която може да бъде само няколко долара на писалка) и простото указание да се прилага два пъти дневно за две седмици. Избелващите писалки обикновено използват или основа от водороден пероксид, или карбамиден пероксид.

Избелващи пасти за зъби

Абразиви като хидратиран силициев диоксид, перлит и алуминий са най-съществените съставки в пастите за зъби, когато става въпрос за премахване на петна, според преглед от 2019 г. на съвременни концепции в избелването на зъби в списание Dentistry Journal.

Въпреки това, важно е да изберете избелваща паста за зъби crest с подходящо количество абразиви. Паста за зъби с по-висока абразивност може да повреди емайла ви при дългосрочна употреба. Докато това е компромис за по-малка абразивност и по-голяма вероятност за развитие на петна, премахването на емайла за излагане на вътрешния слой на дентина би причинило повече вреда. Затова препоръчваме да търсите паста за зъби, която премахва петна и има печат на одобрение от ADA. Ако изберете паста за зъби без печат на одобрение от ADA, консултирайте се с вашия зъболекар за това колко често трябва да я използвате.

Американската дентална асоциация гарантира, че при правилна употреба, емайлът ви няма да бъде отслабен или повреден от техните одобрени пасти за зъби. Някои избелващи пасти за зъби също съдържат ниски нива на водороден или карбамиден пероксид, които, както бе отбелязано по-горе, също изсветляват усмивката ви.

Други начини за избелване на зъбите у дома

Има и други начини за избелване на зъбите, включително натурални средства като:

  • Сода за хляб: Изследванията показват, че използването на сода за хляб (натриев бикарбонат) може да подобри външния вид на зъбите ви. Тъй като е алкална съставка, тя работи за намаляване на петната и премахване на лошите бактерии.
    (Не е за препоръчване)
  • Изплакване с масло: Тази техника включва изплакване на устата с масло, често кокосово масло, за 15 до 20 минути до три пъти на ден, след което миене на зъбите. Това може да помогне за хигиената на устата, като потиска растежа на бактерии, които причиняват кариес и намалява възпалението на венците, въпреки че няма достатъчно изследвания, които да подкрепят употребата му за изсветляване на зъбите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *