СВЕТСКИ

Иво Аръков – харизмата на българското кино

Едва ли има някой, който да не е попадал на Иво Аръков – едно от най-лъчезарните лица на родния екран. Като телевизионен водещ печели сърцата на зрителите с широката си усмивка и доброто настроение, като актьор – със силната си актьорска игра и с лекотата, с която влиза в образ. Едно е сигурно – което и превъплъщение да избере, камерата го обича. 

Чарът му няма как да остане незабелязан и му печели тонове почитатели, голяма част от които са от женски пол. Така той става обект на голямо внимание – както обществено, така и професионално. Всяка негова роля му носи успех и разпознаваемост, а оттам идва и интересът на телевизионните продуценти, някои от които чуждестранни. 

Иво Аръков е роден през 1988 година в град Белослав. На 13-годишна възраст се мести за кратко в Русия, а когато се завръща в родния си град, започва да посещава Детско-юношески театър „Златно ключе“ във Варна, където репетира с тамошната трупа. 

Още тогава си проличава, че изкуството е негова страст – занимава се с музикално продуциране, солфеж, ходи на частни уроци в местното читалище, композира свои собствени песни и пише текстове към тях. 

Усилената му работа е увенчана с успех – приет е в НАТФИЗ със специалност „Актьорско майсторство за драматичен театър“. Завършва учебното заведение през 2011 година и тогава получава първата си роля в телевизионната продукция „Кецове“, с която младият актьор става популярен на широката общественост. 

Поканите за участие в телевизионни продукции не закъсняват. Участва в „Кантора Митрани“ – първият български адвокатски сериал, излъчван по ТВ7. Сред най-успешните му роли на българския екран са тези в сериалите на BTV – „Фамилията“ (2013-2014) и „Скъпи наследници“ (2018). Тези два образа затвърждават зрителската любов – феновете му се разрастват, а за таланта му разбират и отвъд границите на България. 

Участва като гост в четири от сериите на хитовия турски сериал „Ирония на съдбата“, излъчван и у нас. По време на снимките си партнира с едни от най-големите имена в турското кино като Къванч Татлъту. Участието му в чуждестранната продукция го прави разпознаваем в Турция, където хората по улиците и магазините са започнали да го разпознават. 

Към днешна дата можем да се радваме на Иво Аръков всяка събота в развлекателното шоу „Мармалад“, където е водещ. Уверен и привлекателен, заедно с колежката си Радост Драганова предлагат на зрителите двучасово забавление и не изневеряват на доброто си настроение. 

Ако все пак това не е достатъчно можем да гледаме Иво Аръков в най-новата продукция на BTV „Sunny Beach“. Там той влиза в ролята на млад спасител на курорта Слънчев бряг – образ, който обещава да запечата усмивките на лицата на зрителите, така, както го е правел винаги досега обичаният Иво Аръков.

Автор: Десислава Ценова

Прочетете още: Новите български сериали, които трябва да гледате

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *