ЗДРАВЕ

Хемороиди – изпитано и ефективно домашно лечение

Появата на хемороиди е нещо мъчително и неприятно. Те причиняват голям дискомфорт, влошавайки качеството на живот.

Явно заболяването съпътства човечеството открай време. Първите писмени сведения за болестта датират още от 1700 г. пр. Хр., открити са в египетски папирус. Названието „хемороиди” идва от старогръцки и означава „кървящ”.

Счита се, че днес са засегнати повече хората в индустриалните държави, където съвременният начин на живот налага стоене с часове наред в седнало положение – пред компютъра или зад волана, на бюрото в офиса и вкъщи пред телевизора. Обездвижване, нездравословно хранене, липса на пряка връзка между човек и природа – това са все предпоставки за отключване на болестта.

Симптомите започват със сърбеж, парене и болка в ануса, появява се анално кръвотечение. Наличието на кръв може да е сигнал за рак на дебелото черво или за други опасни заболявания, ето защо трябва незабавно да отидете на лекарски преглед.

Ако настина се окаже, че са ви налегнали хемороиди, то не се плашете – те са по-малкото зло, понеже има начини да се излекувате, и то сами вкъщи.

Съществува оперативно лечение, но нека това да е крайна мярка! Обикновено след операция хемороидите отново се появяват, като мине време, и ще продължат да ви измъчват. Докато билковите отвари и мехлемите от народната медицина ще ви отърват от болестта съвсем безболезнено, без да ви се налага престой в болница. 

Важно е диагнозата „хемороиди” непременно да бъде установена от лекар, макар че повечето хора се срамуват от деликатното местонахождение на засегнатия участък и търсят доктор чак когато настъпят сериозни усложнения.

Ако медиците потвърдят съмненията ви за хемороиди, просто се вземете в ръце! Въоръжете се с добра воля, постоянство и търпение, за да изпълните следната народна рецепта, която е избавила не един или двама от хемороидите.

Мехлем за лечение на хемороиди

Необходими съставки:

■ 1 супена лъжица натурален мед

■ 10 гр фино смлян прополис (пчелен клей)

■ 50 мл зехтин

■ 50 гр пчелен восък

Начин на приготвяне:

Приготвянето на мазилото е лесно и не изисква много усилия. Нужно е само да спазите точно и в хронологичен ред следните четири стъпки:

  1. Оставете прополиса в хладилника за няколко часа, за да се втвърди.
  1. Смелете прополиса с машинка, после добавете към него 1 супена лъжица мед и объркайте хубаво сместа в емайлирана купа.
  1. В отделен емайлиран съд налейте 50 мл зехтин и прибавете 50 гр пчелен восък. Оставете на слаб огън, докато заври.
  1. Снемете от котлона врящия восък и зехтин, изчакайте 10 минути. После добавете сместа от мед и прополис. Сега и четирите компонента са на едно място. Разбъркайте хубаво всичко.

           Това е! Мехлемът за хемороиди е готов.

Приберете лекарството в стъклено бурканче и го съхранявайте в хладилника.

Приложение на мехлема

Преди да третирате хемороидите с мазилото, трябва старателно да измиете болното място с топла вода.

Парче марля се напоява обилно с мехлема и се поставя върху ануса, където да престои цяла нощ. За да има ефект, е нужно процедурата да се прилага поне 10 нощи.

Ако страдате от вътрешни хемороиди, освен гореописания начин на лечение, ефикасно ще е да си направите свещички от лекарството. Вечерта, преди да си легнете, оформете свещичка от мехлема, поставете я за половин час във фризера, за да заякне. След което я поставете в ануса и прекарайте с нея нощта.

Лечението на хемороиди с природни средства е доказано и изпитано във времето. И днес има народни лечители, които преборват заболяването безпроблемно. Разбира се, стига да притежавате вътрешна нагласа, че можете да се излекувате с техните методи, а също да спазвате стриктно всичките им препоръки.

Затова като бонус накрая – още нещо полезно! Други рецепти и билкови комбинации за справяне с досадните хемороиди ще намерите, ако разгледате сайта на фирма „Самодива”. Семейството народни лечители, което я представлява, вече 40 години лекува хемороиди с голям успех. Така че това също може да бъде правилното решение на здравословните ви проблеми: samodiva-bg.com

Автор: Гана Василева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *