ЗДРАВЕ

Гранофурин – какво е това и за какво се използва?

Сезонът на настинките осезаемо се е нагнездил сред нас и физическите неразположения стават все по-често срещано явление. Симптомите на сухо и болезнено гърло, трудно преглъщане и течен гъст секрет предизвикват неприятни предпоставки за мъчителна кашлица. За да облекчим тези страдания, на помощ идва едно доста ефикасно медицинско решение, което дори не е скъпо и е лесно за употреба. Това е Гранофурин или зелено багрило.

Най-редовно човек боледува от вирусен остър назофарингит, който на свой ред е доста заразно вирусно заболяване. Той поразява респираторния тракт, а това води до усложнения в дишането, обонянието, преглъщането и като цяло до нелеко общо неразположение. Симптомите му са: липса на апетит, болки в гърлото, натрапчива кашлица, дразнеща носа хрема и често кихане. Обикновено този вирус е с продължителност от 3 до 5 дни, понякога до и до седмица.

Ако случайно сте от хората, които търсят различни и по-нестандартни варианти за лечение под формата на спрей, то информацията по-долу е точно за вас:

Особености, съдържание и начин на употреба на Гранофурин

Гранофурин се употребява локално и е предназначен за възстановяване от възпаления, инфекции от бактериален произход, проблеми с лигавицата и афтозни ями в устната кухина. Също така има много добър дезинфекционен ефект върху рани и изгаряния.

Успешно се използва и като антибактериално и антиалергично средство. Гранофуринът съдейства за новообразуването на епителната тъкан, спомагайки за по-бързото възстановяване на тялото.

Използването на зеленото багрило като противовъзпалително средство чудесно спомага за лечението на болките в гърлото, лигавицата и кожата. Нужно е само да приложите малко от него върху засегнатите части. Може да ползвате тампон с памучно покритие или клечка за уши. Нанасяйте внимателно поне 2 пъти дневно. Това би било достатъчно за намаляване на болките и неразположението.

Внимателно нанасяйте лекарството в засегнатите части, без да се налага да втривате или притискате ранената област по какъвто и да е начин.

Приложение на Гранофурин

  • при възпаления на устната кухина и устата;
  • при възпалено гърло;
  • при афти;
  • при гнойна ангина;

Ангината протича болезнено с гнойни налепи по сливиците и тяхното с възпаление.

Трудното преглъщане и болезнените опити за говорене усилват всички симптоми на това заболяване. Високата температура и болките в главата също са част от характерните признаци на болестта.

Възпаленото гърло се лекува с препоръчани от лекар медикаменти в комбинация с Гранофурин за допълнителна профилактика и защита.

Гранофуринът е вид лекарствен продукт, който е създаден само за външна употреба и неговото поглъщане трябва да се избягва. Съхранявайте го на безопасно разстояние от деца. Също от особена важност е разтворът да не попада в очите.

Този продукт е известен също и с болкоуспокояващия си ефект, затова може да се използва също при хемороиди, анални фисури и други подобни проблеми.

Как изглежда Гранофуринът

Той е с маслено зелен цвят, който притежава силни багрила. Затова е добре да пазите всичко около вас, което има потенциала да бъде трайно оцветено, особено дрехи, платове, покривки, пердета и подобни. По зъбите и устната кухина продуктът бързо се премахва.

На този етап не са регистрирани странични ефекти от прилагането на лекарството.

гранофурин

Гранофуринът е труден за намиране

Преди време Гранофурин е бил популярен като “вълшебно” мазило, лекуващо какво ли не. Употребявал се е при множество неразположения и болезнени състояния. Днес обаче той е доста труден за намиране. Само в малка част от аптеките може да се открие като продукт, част от тяхно лично производство.

Като един компромисен вариант, това “чудодейно” лекарство може да се открие в някои ветеринарните аптеки с наименованието „Гранулин”.  Странно е обаче каква е причината страните в Европа да заместят Гранофурин с други много по-скъпи лекарства.

Причината всъщност се крие в цвета му. Европейските страни са на мнение, че всеки лекарствен продукт е редно да е безцветен или едноцветен, да не “отбелязват” или “цапат” боледуващите.

А каква е причината риванолът да се ползва с този неотмиващ се и биещ на очи цвят? Оказва се, че напоследък той бива препроизвеждан във все по-светли нюанси, за да отговаря на европейските стандарти.

Вреден ли е за хората Гранофуринът, закупен от ветеринарните аптеки?

По форумите има доста изписано относно това лекарство, като отговорите и мненията там са наистина доста и са все положителни. Огрмна част от форумците разказват за впечатленията си от Гранофурин, потвърждавайки колко са доволни от употребата му. Засега няма оплаквания или опасения дали няма да им навреди. По-скоро са притеснени от това колко е трудно да го открият.

Из мненията в интернет се разпространява една основна и важна препоръка и тя е свързана с разреждането на Гранулин. Той е с по-гъсто съдържание и най-вероятно ще е доста силен за потребителите от човешки произход.

Доста лекари обаче често насочват към употребата на Гранофурин, дори без да знаят, че продуктът вече не е наличен по фармацевтичните складове от много време насам.

При всички случаи щателно проверявайте крайния срок за употреба на зеленото багрило. В аптеките, където правят лично сместа, обикновено не са с особена устойчивост.

Прилагайте го всеки път в съответствие с инструкциите за употреба и го съхранявайте на място, недостъпно за деца. Желателно е да се избягва приемането на Гранофурин или Гранулин при бременност, поради липсата на допълнителни данни в този случай.

И като заключение:

Медикаментът може да се използва при широк спектър от заболявания. Така той се подрежда на челно място сред най-ефикасните продукти (под формата на спрейове). Днес те могат все пак да се намерят в съвременните аптеки. Струва малко и ще помогне при множество оплаквания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *