Fall bucket list: как да обикнем есента

Много хора изпитват затруднение да направят прехода между есента и лятото. Може би защото лятото в много случаи е като едно парти без край и когато краят дойде, той бива посрещнат по-трудно. В резултат, есента си остава един от най-мразените сезони.

Това обаче не е задължително да бъде така. Есента си има своето очарование и то може да бъде открито в най-простички неща.

Предлагаме ви списък с неща и дейности, които да помогнат да заобичате есента поне мъничко.

Ароматни свещи

Ароматите са една от основните характеристики, отличаващи есента от другите сезони. Какъв по-добър начин да ги внесете в дома си от ароматните свещи? Сега е моментът за експерименти. Аромат на ванилия, канела или може би дори тиква, не се страхувайте да експериментирате.

Кафе

Освен с аромати, есента е и моментът за експерименти с вкусове и защо не нещо, което почти всички обичат – кафе. Проста идея – нес кафе с мляко, комбинирано с любими аромати -ванилия,канела или някакъв сироп. Има много възможности.

Филми и книги

Ако през лятото все си повтаряте,че искате да изгледате някой филм или да прочете някоя книга, но все не остава време от плажа и срещите с приятели, то дъждовните есенни дни са идеалното време да наваксате.

Разходка

Все пак, колкото и неприятно да става времето, има нещо много хубаво в есенните разходки сред природата. Влажно време, носещо аромат на свежест и пъстри листа, които са еднакво красиви, както върху дърветата,така и паднали и покрили земята. Малките деца много обичат да си играят с листата, но и на нас възрастните не пречи понякога да последваме примера им и да извадим навън детето в себе си.

Хоби

Есента е идеалното време да откриете своето ново хоби. Какво по-подходящо време за курс по готарство или по рисуване, а защо не и научаването на нов език? През лятото някак си никой няма желание да се затвори в стая и да прави каквото и да е, но през есента това може да се окаже идеално прекарване на времето.

Автор: Цветелина Котева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *