Дрескод: Успешна!

Знаете поговорката: „По дрехите посрещат, по ума изпращат”. Ето защо подходящият дрескод има решаващо значение за първото впечатление, което правите. Способностите ви няма да получат своя шанс да блеснат, ако видът ви буди съмнение. Казано направо – несресана коса и мръсни обувки не са предпоставка за това да ви бъде възложен голям финансов проект.

Ето ги и малките правила за визията на всяка стилна жена:

Цветовете

Според дизайнерите, най-модерни са тези цветове, които ви отиват! Съобразявайте гардероба си с нюансите, подходящи за вас и не следвайте “на сляпо” всички модни приумици.

За да излъчвате изтънченост, елегантност и стил, не комбинирайте повече от два цвята в облеклото си. Ако залитате по флоралните мотиви, ги съчетавайте винаги с едноцветна част, като завършек на вашата топ визия. В противен случай рискувате да изпаднете в крайност.

Размерите

Носете винаги дрехи според вашия размер. Без значение, какви са по обем формите ви, те няма да имат правилния  вид, ако са „смачкани” с два номера под обичайния за вас или обратно, ако са скрити под широки дрехи тип „палатка”.

Марките

Не е нужно попълненията в гардероба ви да са задължително маркови. За да ви стоят добре дрехите, достатъчно е те да са подбрани съобразно случая и да са комбинирани правилно. Ще бъдете ослепителни, ако те са подходящи за вашата фигура и възраст, дори в случаите, когато нямате представа кой е разписан на етикета им.

Прическата

Добрият външен вид изисква и модерна прическа. Тя е задължителен аксесоар за всяка стилна визия. Експериментирайте и намерете вашата дължина, форма и цвят на косата. Научете се сами да я поддържате, за да можете винаги да блеснете и без помощта на коафьор.

Обувките

Статистически е доказано, че при запознанство хората обръщат най-много внимание на обувките. Грижете се за външния вид на своите обувки. При всяко ваше излизане следете дали са добре почистени, или не. Ако не разполагате с нужните продукти за лак, велур или кожа, забърсването им с една мокра кърпа може да свърши чудесна работа.

Акцентите

Лек грим, лек парфюм и лек шал са също част от нужните аксесоари за всяка елегантна дама. Съобразявайте и количеството бижута, които използвате, за да не приличате на коледна елха. Не слагайте всичко, което имате, защото по-малкото винаги е повече, когато става въпрос за стилна визия!

Ами, готови сте! Не забравяйте за класическия френски маникюр и винаги носете доброто си настроение, защото усмивката сваля всички прегради и е гаранция за успех!

Автор: Даниела Микова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *