НЕОБВЪРЗАНА

Дрескод за първа среща – има ли такъв?

Когато на една жена ѝ предстои първа среща, то тя често се суети какво да подбере от гардероба си, така че да изглежда максимално добре. Обикновено тоалетът е нещо, което се обмисля доста време, има чудене и колебания пред огледалото, но това е нещо съвсем нормално. 

На първо място от изключителна важност е жената да съобразява мястото на срещата с облеклото, за да не се стига до неловки моменти в очите на човека, с когото излиза. Ако срещата ще е по-небрежна, в парка или на кино, няма смисъл да се прекалява с грима или да се слагат високи токчета. Би било чудесно да се облекат джинси/деним и някаква едноцветна блузка или тениска, а защо не и чифт кецове. 

Относно грима, по принцип не е добра идея да се прекалява с ярките багри червила или да се поставя тежък фондьотен, или опушен грим още на първа среща– нека човекът, с когото ще се срещнете, да види колкото се може повече от естествената ви красота. 

Освен че мястото на среща е важно, важно е и да бъдете себе си и да следввате стила си на обличане. Няма смисъл чак толкова да бягате от себе си  и собствените си предпочитания, само за да ви забележат. 

Ако срещата ще е по-официална и в ресторант например, би било страхотно да облечете елегантна рокля и да обуете високи токчета, но не го правете само защото така е прието. Има дами, които почти не носят високи обувки и дори им е трудно да ходят на тях, така че вместо да изглеждате нелепо, ако сте сред тях, сложете платформи или пантофки. В това няма нищо лошо и те ще си подхождат с роклята ви. 

Освен това, не си позволявайте и да бъдете чак толкова дръзки още в началото. Не обличайте рокля, която е прекалено разголена, с голяма цепка или нещо подобно, нито пък крайно ефектна – с пайети, ресни и др. 

Ако пък ще ходите просто в някое спокойно кафене, един панталон или дънкова пола също биха свършили работа, комбинирани с подходяща блузка. Не изпадайте, разбира се и в крайностите на офис дрескода с бяла риза и черен панталон. Никой не цели да изглежда като хорист или келнер.

Що се отнася до аксесоарите, не прекалявайте и с тях, за да не изглеждате „кичозно”, не слагайте много бижута или други накити, защото те отвличат вниманието на събеседника. 

За да обобщим казаното дотук – винаги се съобразявайте с мястото на вашата среща, опитвайте се да бъдете максимално естествена и непринудена, подчертавайте силните си черти и успешната дебютна среща със сигурност ще протече по мед и масло.

Автор: Ивета Микова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *