Красота

Домашен спрей против изпотяване на краката

Неприятната миризма на краката е нещо, което може да ни постави в крайно конфузна ситуация. В крайна сметка, надали има човек, който не би изпитал срам при подобен проблем сред останалите. За щастие, има начини, по които можем и сами да си помогнем. Като, например, този домашен спрей, за който ще си говорим в тази статия.

В много от случаите, изпотяването на краката е в резултат от тяхното изпотяване. Особено през летния сезон. Жегата ни създава различни проблеми, а този е един от тях. Когато краката са потни, това предизвиква благоприятни условия за възникване на различни гъбички, бактерии, кожни проблеми и други.

Вместо да си купите скъпо лекарство от аптеката, опитайте този метод за справяне с проблема. Това тук е домашен спрей, който може да ви предпази от неприятното изпотяване на краката.

Какви са съставките?

Домашният спрей против изпотяване на краката има само две съставки – водка и етерично масло от чаено дърво. Водката е на спиртна основа, като тя няма силна остатъчна миризма при употреба. Затова е за предпочитане. Сигурно знаете, че водката може да действа дезинфекциращо, убивайки различните гъбички и бактерии. Колкото до чаеното дърво, то също има мощни антибактериални свойства, както и противовъзпалителни такива. То успешно свива порите на кожата, намалявайки изпотяването.

Как да си приготвим домашния спрей?

Осигурете си 1/4 чаша водка, като към нея добавете 3-4 капки масло от чаеното дърво. Разклатете добре в бутилка, която трябва да има съответно спрей помпичка. Когато сте сигурни, че съставките са се смесили добре, затворете бутилката. След това напръскайте краката си. Стига да желаете, можете да пръснете и в обувките си. Съветваме ви да пръскате по два-три пъти на ден. Така ще забравите за лошата миризма и неприятното изпотяване на краката. Ще възвърнете своята увереност и отново ще се почувствате пълноценни. Оставете ни коментар под статията и споделете дали е проработило за вас!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *