10 съвета за пролетно почистване на дивана

Когато инвестирате в тапициран диван, искате той да продължи да изглежда добре колкото е възможно по-дълго. Деца, домашни любимци и живеещи в апартамента като цяло, дават своето отражение върху меката мебел.

Особено през зимата, когато прекарваме повече време вкъщи, успяваме доста да замърсим у дома. Така че идва пролет и е време да проветрим и почистим жилището си!

Ето 10 съвета за по-чист диван.

1. На първо място изберете правилната тъкан

Когато купувате диван, търсете тъкани, които отговарят на вашия начин на живот. Най-добре е даже да изберете синтетични тъкани, които са лесни за поддръжка, ако имате деца или домашни любимци.

2. Защита на тъканите

Докато защитата на тъканите предлага определена степен на сигурност, това не е опция за петна, освен ако не го почистите незабавно. Това ще им попречи да се абсорбират в тъканта.

3. Обръщайте възглавниците

Когато диванът е със свободни възглавници, периодично ги обръщайте, за да предотвратите износването. Това е и лесен начин за равномерно разпределяне на износването.

4. Грижа за тъканите

Ако не сте сигурни какви методи за почистване на даден плат тряба да използвате, в интернет има много практически съвети. Но първо изпробвайте каквито и да било почистващи продукти или методи на незабележимо място.

5. Почиствайте редовно

Редовното почистване ще премахне замърсяванията и праха от повърхността и ще предотврати вграждането им във влакната на тъканта.

6. Отстранете миризмите

Ако имате домашни любимци, вероятно знаете, че меката мебел поглъща миризмите. Дръжте домашните любимци на разстояние от мебелите колкото е възможно повече или им дайте специална възглавница, на която да седят.

7. Почистете петната

Почистете петната незабавно чрез попиване на течността с хартиена кърпа. Не се опитвайте да търкате петна, защото това само ще изостри проблема.

8. Професионално почистване

Професионалното почистване трябва да се извършва ежегодно, в зависимост от това колко диванът има нужда от него.

9. Пазете от пряка слънчева светлина

Ако меката мебел е разположена на пряка слънчева светлина, това може да доведе до избледняване на тъканта. Ако преместването на мебелите не е опция, помислете за щори.

10. Отнасяйте се към мебелите правилно

Дръжте домашните любимци на разстояние от мебелите колкото е възможно повече или им дайте специална възглавница, на която да седят. Не позволявайте на децата да се катерят по мебелите и забранете яденето и пиенето там.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *