СВЕТСКИ

Димитър Бербатов направи дарение на българския лекарски съюз

Един от най-успешните футболисти на България Димитър Бербатов обяви, че е направил дарение, насочено към българския лекарски съюз.

По този начин бившият играч на Манчестър Юнайтед ще подпомогне битката, която България и родните медици водят срещу вируса COVID-19. Блаоевградчанинът направи изявление посредством своя „Фейсбук“, казвайки, че изпитва голяма благодарност към лекарите заради усилията, които полагат във време на криза.

Димитър Бербатов призова и всички други хора с финансови възможности да последват неговия пример и също да помогнат в борбата с коронавирус.

„Намираме се наистина в една безпрецедентна ситуация и затова искам да изкажа цялата си благодарност към всички медицински лица и лекари и всички като цяло, които искат да спрат разпространението на този вирус“.

„Въпреки че майка ми е бивш медицински служител аз в момента не мога да си представя каква е ситуацията – безсънните нощи, емоцията, усилията, неприбирането вкъщи, само за да се спре вируса. Най-малкото, което мога да кажа е благодаря!“.

„Реших да направя лично финансово дарение на българския лекарски съюз, да бъдат закупени консумативи, за да може всички медицински работници, които са на първа линия да бъдат защитени. Надявам се, че и други ще последват моя пример. Всички сме заедно в това предизвикателство“.

„Нека си останем вкъщи, всички останали. Знам, че има хора, на които им се налага да работят и сега. Апелирам просто да сме внимателни. Нека спазваме указанията и да спазваме дистанция помежду ни. Не трябва, разбира се, да спираме да се усмихваме. Когато сме вкъщи имаме повече време за децата, повече време да се самоусъвършенстваме“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *