Диетата на Атанас Узунов: хит за отслабване

Имате наднормено тегло или направо сте със затлъстяване? Безброй пъти започвате диета, но няма резултат? А сезонът на свинското и дебелите мезета вече наближава и става невъзможно да се устои… Има решение. Можете да го откриете във фейсбук групата „Отслабвай и бъди здрав с мен – Атанас Узунов”. Това е човекът, който популяризира в България диетата с естествените мазнини. Тя е базирана върху изследванията на проф. Тим Ноукс и д-р Уилям Дейви. Първият от тях е против въглехидратите, а вторият отрича пшеницата.

Същността на диетичната програма е в отказа от преработените хранителни продукти, които  водят до инфаркти, рак, диабет, инсулт. Залага се на естествените мазнини, осигуряващи енергията на организма. Отхвърлят се всички тестени изделия, включително ръжените и пълнозърнестите. Спира се консумацията на захар, на бобените растения, на олиото.

Шокиращото е, че може да се ядат на воля всякакви меса, сланина и карантия, яйца, кашкавал и сирене, високомаслено кисело мляко, домашно приготвена майонеза и зеленчуци, но само такива, расли над земята. Лукът, ряпата, морковите, картофите са забранени. За сметка на това са разрешени туршиите. Към колбасите се подхожда по-внимателно, защото често те са със съмнително съдържание. Позволено е да се яде шоколад, без разбира се да се прекалява. Вместо олио се употребява зехтин, чисто масло, свинска и патешка мас. Може да се хапват плодове, но не и компоти.

Диетата включва две хранения – обяд и вечеря, като един път седмично се практикува фастинг – здравословно гладуване само на вода (може и кафе, чай без захар) за 24 часа. Два-три дни в месеца е позволено да се яде абсолютно всичко.

Тази нисковъглехидратна и високомазнинна диета се спазва за много дълъг период от време, може да се каже, че се превръща в начин на живот. Но тя в голяма степен се припокрива с нашия бит и с традиционната ни кухня, с изключение на хлебните изделия.

Отзвуците за резултатите от хранителния режим наистина са зашеметяващи. Най-добре говорят многобройните снимки, които хората споделят във Фейсбук – какви са били преди и какви стават след диетата. Разликите са огромни!

Кой е Атанас Узунов? 39-годишен, женен, има дете. Живее в София, завършил е техникум по полимерни технологии със специалност Химия. Страда от затлъстяване и преди да се подложи на диетата, тежи 138 килограма. Има високо кръвно налягане, болки в кръста, схващане и изтръпване на крайниците. Стига се дотам, че прави хипертонична криза. Тогава сериозно решава да се погрижи за здравето си. Започва да чете купища литература и открива въпросната диетична програма. Тя му допада, намира логика в нея. След като я спазва 2 години, отслабва с около 70 кг. Сега той тежи 71 кг, а видът му е на младо момче. Здравето му драстично се подобрява, той се чувства нов човек. Тогава решава да създаде група във Фейсбук, за да помага на хора с неговите проблеми. Не преследва никакви лични интереси, нито комерсиални цели. Той е един обикновен българин, който направи известна високомазнинната диета в България, воден от най-чистите си подбуди.

Ако обичате да се облажавате и не можете без месо в менюто си, тази диета е точно за хора като вас!

Автор: Гана Василева

2 thoughts on “Диетата на Атанас Узунов: хит за отслабване

  • 10/11/2018 в 17:40
    Permalink

    полезно четиво.браво на човека.бих искала това,което прочетох да ми донесе полза,но не обичам месо.не съм го спряла съвсем,хапвам рядко и по две три хапки,повече не мога.цяло кюфте например ми е много.обичам да ям сурови продукти,обаче не мога да се откажа отхляб,защото с него много бързо се приключва с хапването,просто намираш нещо към него.например айрян,може и домат.нямам време за хранене.въобще не отчитам какво ям и не си спомням,но ям по малко количество когато съм гладна.изпълнявам физическа активност,но не спортувам.изкачвам до седми етаж средно по четири пъти и пак съм с наднормено.70 кг съм а съм 164 см.Галя

    Отговор
  • 09/12/2018 в 10:41
    Permalink

    Два пъти на ден…..няма ли да се забави метаболизмът? Нали все казват да се яде често и по малко?

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *