СЕМЕЙСТВО

Съвети при избора на детски дрехи

Много работещи родители знаят колко е трудно да балансираш личния си живот с работата, а и с грижите за детето. Остава много малко свободно време за вас. Благодарение на напредъка на технологиите, сайтовете, които позволяват да поръчате детски дрехи онлайн, дават възможност да си спестите ежемесечното пътуване и обикаляне по детските магазини и да поръчате дрехи, които да бъдат доставени до ваш адрес на следващия ден.

Всичко това, обаче, е предпоставка за един друг проблем : прекалено големия избор на дрехи в сайтове като Crazy-Kids.BG. В тази статия ще се опитаме да ви улесним при решаването на този казус като ви препоръчаме няколко неписани правила, които е важно да следвате, за да изберете най-добрите дрехи, които вашият малчуган ще обича да носи.

Най-важното, за което трябва да се погрижите е комфорта. Детската кожа е много деликатна и изисква специални грижи. Избягвайте дрехи и материали, към които вашето дете може да бъде алергично. Погрижете се в същото време дрехите да не бъдат много малки, като за предпочитане е да бъдат с половин – един номер по-големи, особено като се има предвид колко бързо растат децата. Това ще ви помогне да спестите пари в дългосрочен план, а и в същото време да осигурите по-голям комфорт на детето.  Но избягвайте и закупуването на прекалено големи номера. Икономията си има време и място, не прекалявайте.

Опитайте се да изберете дрехи, които се обличат и свалят лесно. Избягвайте дрехи, които имат различни ципове, все пак децата ще се цапат и мокрят. Погрижете се да ви е удобно да сменяте тези дрехи, когато се налага. В същото време винаги избирайте дрехите да са от материали, които могат да бъдат лесно изпрани.

И не на последно място да поговорим за цветовете… Тук е голямото разминаване между момчета и момичета, но и двата пола изглеждат добре в по-ярки цветове.

Почти винаги в развитието на едно дете се стига до момент, когато то се пристрастява към дадена блуза или панталон и иска да го носи често. Психологическите нужди на детето са важни, като вие ще трябва да се погрижите да изпирате колкото се може по-често тази дреха, възможно е и да закупите втори чифт от този модел. Обикновено това е фаза, която бързо отшумява.

Една от най-големите грешки, които родителите правят при покупката на дрехи е, че се придържат прекалено много към своето разбиране за стил. Децата обикновено силно се впечатляват от различни стилове, които виждат по телевизията или в YouTube, така че, освен ако не говорим за скъпи или прекалено ексцентрични решения, то оставете ги да участват в процеса на избирането. Това ще им помогне в дългосрочен план да бъдат по-отговорни и да се научат да взимат решения сами.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *