СВЕТСКИ

Деница Малакова – българката с най-много фенове в YouTube

Възможно ли е да станеш интернет знаменитост, започвайки от нулата? Онлайн кариерата на Деница Малакова е пълно потвърждение на това. Тя е само на 23 години, но е номер 1 в топ 30 за най-следваните българи в YouTube със своите 2,7 млн. фенове.

„Все пак и гримът е някакъв вид изкуство”

търси обяснение за увлечението си тя.

Всичко започва преди 5 години, когато Деница гледа много клипове за уроци по грим в You Tube. Запалена по грима, тя решава да се занимава професионално с това.

Затова заминава за Гърция с идеята да учи фотография, но малко се отклонява от първоначалния план. Не знае откъде идва този интерес към грима, може би тръгва от рисуването. Пък е присъщо на човек, ако види някой да прави нещо, което му харесва и на него, тази любов да му се предаде.

Всичко за Деница започва от качването на снимки в Инстаграм, където сега тя вече е на „скромното“ 4-то място с 1,3 млн. последователи, което за нея е „направо нереално”. Единствената й цел е била да използва тази платформа като портфолио на работата й.

Всъщност тя изкарва курсове по грим и иска да се развива в Гърция, а в по-далечна перспектива да бъде търсена като гримьор.

Не е мислела, че ще има толкова последователи. Но когато вижда, че на хората им харесват нещата, които качва, освен това й изпращат своите козметични продукти, Деница осъзнава, че нещата стават по-сериозни и че така може да се развива.

„… да достигна до повече хора”

мечтае момичето. Така решава да си отвори канал в YouTube, а избира Гърция, защото за тази страна е мечтаела като малка. Другите в училище искали да ходят в Германия, Швейцария, Америка, а тя искала Гърция.

Деница Малакова

И сега мечтата и се сбъдва, а като бонус – приятелят й е грък, но още не мислят за сватба. Тъй като той е фотограф, Деница Малакова се радва, че той доста й помага с техническата част – камери, осветление и всичко, което е нужно за клиповете, които прави. Той я учи да снима по-професионално, но не иска да е част от видеата, защото е срамежлив, пък и повече му харесва да е зад камерата.

„ … имам едни прекрасни родители”

с обич говори за тях Деница.

Отначало те не разбират какво е You Tube-ър и Инстаграм-ър, но винаги я подкрепят. Гледат клиповете, харесват снимките. Но най-големият й фен е баба й, която, за учудване на момичето, много бързо се научила да влиза в You Tube и Инстаграм. И въпреки че не разбира английски език, гледа всеки клип от началото до края, харесва и коментира.

Деница Малакова

Относно избора на език за клиповете си, Деница отначало се колебае между български и гръцки, но в крайна сметка се спира на английски език, 

„ … за да ме разбират навсякъде”

казва момичето. Затова може би по-голяма част от аудиторията й е в Америка.

Според статистиките, които Деница следи, се оказва, че е правила клипове 7 месеца, преди да започне да печели от тях.

 Тя има вече някакъв професионален опит и смята, че може да предвиди кои клипове ще вървят добре и кои – не. Така решава да прави такива, каквито аудиторията й иска да вижда, защото това означава и повече приходи.

„Според мен постоянството е най-важното”

Такъв е съветът на успешната You Tube-ърка към тийнейджърите, които искат да следват пътя й. Дори да не качват видеа всеки ден, нека да работят върху тях ежедневно. 

Разбира се, има и доза късмет, но ако влагаш и труд, и желание със сигурност може да постигнеш нещо.

За Деница Малакова пътят отсега нататък е 

 „… само напред и нагоре”,

колкото се може повече. Самият факт, че в началото не си е представяла и 100 000 абонати в You Tube, а сега те наближават 3 милиона, я прави много щастлива. Сега за нея няма ограничения – колкото може повече е най-добре.

А почитатели има и офлайн. Често я спират по улиците на Гърция, като я разпознават дори и когато е с маска и очила. В началото това леко я стресира, но сега разбира, че те просто искат да се снимат с нея.

В момента Деница работи за последните си коледни видеа – подготвя брокати, зелени и червени гримове. Надява се феновете да бъдат впечатлени от реализацията на идеите й и да станат още повече.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *