СВЕТСКИ

Деми Мур в няколко любопитни факта

На 11 ноември своя рожден ден празнува актрисата Деми Мур. По този повод ви представяме някои не толкова известни факти за нея.

Може да не се забелязва на пръв поглед, но в действителност очите на Мур са в два различни цвята. Дясното ѝ око има лешникова нотка, докато лявото е зелено.

Когато била все още 16-годишна тийнейджърка, Деми  срещнала и се влюбила в много по-възрастния от нея музикант Фреди Мур. Двамата игнорирали предупрежденията на родителите си, заживели заедно и се оженили щом Мур се развел, а Деми станала на 17. Дали най-доброто от себе си, но връзката им се разпаднала след 5 години.  Все пак Деми запазила името на бившия си съпруг.

Както много кандидат-актьори, Деми е работила различни неща, преди да стане известна. Първата ѝ работа била да събира сметки.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

#FBF

Публикация, споделена от Demi Moore (@demimoore) на

В „Огънят на свети Елмо“ Мур играе дипломирана колежанка, която се бори със зависимост към забранени субстанции. Действителността обаче била дори по-лоша от филма. Тя всъщност почти изгубила ролята заради истинската си пристрастеност. Била заставена от режисьора  Джоел Шумахер да подпише договор, че ще държи зависимостта си под контрол.

Мур има три дъщери: Румер, Скаут и Талула. Въпреки че звучат като типично странни за Холивуд имена, всяко има своята история. Румер е кръстена на британския писател Румер Годен. Името Скаут идва от главния герой в книгата „Да убиеш присмехулник“. Талула носи името на холивудската актриса Талула Банкхийд.

Мур има таен талант за който малцина знаят. Първият ѝ съпруг Фреди бил член на банда, известна като The Nu-Kats и тя била съавтор на 3 от песните, също така се появила във видеоклиповете им.

Малко е да се каже, че актрисата е страстен колекционер на кукли. Тя притежава повече от 2000, като в пика на славата си има дори отделна резиденция за тях.

Въпреки че много актьори може да мечтаят за кариера като нейната, Мур никога не е номинирана за Оскар. Независимо от това, тя има редица други признания, включително две номинации за Златен глобус през 90-те години. Едната е  за известния ѝ филм „Призракът“ , а другата – за телевизионен минисериал.

Съвсем наскоро Деми Мур написа първата си биография, в която разкри скандални факти от брака си с Аштън Къшър, както и направи признание, че е била изнасилена на 15-годишна възраст.

По статията работи: Цветелина Котева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *