ЗДРАВЕ

Шеф Роу препоръчва туршии за силен имунитет

Живеем във време на световна пандемия, поради което всички хора си задават един и същи въпрос – как да подобрим имунитета си, за да се предпазим от опасните вируси? Един от членовете на журито на MasterChef шеф Силвена Роу даде своето мнение по въпроса. Шеф Роу гостува в студиото на „Тази сутрин“ по bTV и посъветва българите да консумират възможно най-много домашна туршия.

Популярната кулинарка е на мнение, че в България имаме голям късмет, защото по нашите земи се отглеждат купища полезни храни. Като пример тя даде факта, че доскоро сме държали рекорда по дълголетници на глава на населението. За съжаление, тази статистика се е променила към по-лошо поради навлизането на т.нар. бързи храни в нашето ежедневие.

Съветът на Hubavajena.bg: Ако имате нужда да подобрите своята защита, последвайте линка и се възползвайте от превъзходните продукти за подсилване на имунитет в каталога на Ревита.

Шеф Силвена е категорична, че туршиите са една изключително полезна храна за зимните студени месеци. Тя обясни, че в туршията се съдържа голямо количество полезни пробиотици, които подобряват значително работата на стомаха.

Прочетете още: 3 рецепти за вкусна българска туршия

„Всички болести започват в стомаха. Всички видове вируси се налагат в червата, всички видове възпаления започват от там. Много е важно да си храним нашата бактерия, а в България имаме кисело зеле, кисели краставички – да не говорим за киселото мляко“, обясни шеф Силвена Роу.

Не трябва да се забравят и пребиотиците. Това са продукти, които произхождат от въглехидрати, наречени олигозахариди – несмилаеми фибри, които преминават по цялата дължина на стомашно-чревния тракт, без да се променят (т.е. не се усвояват и смилат от стомашния сок). По време на това преминаване през организма те стимулират растежа и развитието на полезните бактерии в червата.

Пребиотици са: бадемите, скумрията, бананът, чесънът.

„Ако направим комбинация от пробиотик и пребиотик става рай. По този начин ние заздравяваме имунната функция. И ако създадем един всеобхватен, силен режим с хубави храни, това е изключително важно“, добави шеф Роу, която е позната като истински фен на здравословното хранене.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *