3 рецепти за вкусна българска туршия

С настъпването на есента идва и времето да си приготвим традиционното българско ястие – туршия. Много спорове са се водили дали тя е вредна храна заради високото си съдържание на сол и голяма киселинност. Последните проучвания показват, че напротив, образуването на млечна киселина има положителен ефект върху човешкия организъм, както и всички ензими, отделящи се по време на ферментацията на зеленчуците.

Какви са ползите от туршията?

– млечната киселина засища и намалява апетита, от което биха се възползвали хората, спазващи диети или определен хранителен режим;

– високата киселинност засилва метаболизма;

– съдържа малко калории;

– предпазва от рак благодарение на млечно-киселите бактерии;

– съдържа много витамини;

– бори успешно зимния грип, комбинирана с чесън.

Какви туршии можем да си приготвим?

>>> Ето ги нашите рецепти за вкусна туршия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *