ЗДРАВЕ

Чай от сушена коприва срещу висока кръвна захар

Чай от сушена коприва – наскоро чухме за него и бързаме да ви споделим.

Жилещата коприва се е използвала за медицински цели още в Древна Гърция. Точно жилещото й свойство има редица ползи за облекчаване на здравословни проблеми и като лек за по-сериозни болестни състояния.

Защо копривата е толкова полезна?

Копривата е безценен дар от природата заради богатото съдържание на полезни вещества като:

– витамини А, С, В, Е, А;

– минерали – калий, желязо, силиций, фосфати;

– дъбилни вещества;

– хистамин;

– мравчена и пантетенова киселина;

– белтъчини и др.

Използването на коприва в ежедневното меню може да става в свежо състояние – леко попарена за салати или за приготвяне на супи и основни ястия.

За профилактичен и лечебен ефект се прави чай от листата й, а корените й се използват за тинктури.

Съветът на Hubavajena.bg: Ако имате нужда да подобрите здравето си с истински и качествени натурални чайове, последвайте линка и разгледайте изкушаващите предложения на Vital Concept.

Как помага копривата за понижаване на кръвната захар?

Сред много ефективни ползи на копривата върху човешкия организъм е и способността й да понижава нивата на кръвната захар.

Ако се доверим на природата, можем да използваме изсушена коприва не само за профилактика на диабета, но и ако вече имаме диабет, да контролираме кръвната си захар с чай от тази билка.

Изследванията сочат, че копривата подпомага панкреаса да произвежда повече от хормона инсулин, регулиращ постъпването на захар в кръвта.

Важна характеристика на диабет тип 1 е недостатъчното производство на инсулин. Ето защо чаят от изсушена коприва ще подпомогне този процес.

Прави се лечебна запарка от 50г изсушена коприва, която се залива с 0,5 л вряща вода. Запарва се за около 2 ч. и се прецежда. Взема се по 1 ч.л. преди храна.

Разбира се, прясната коприва осигурява много повече полезни вещества, но за студените месеци можем да си изсушим коприва, която ще помага не само срещу диабета, но и ще укрепи имунната ни система.

Опитайте този чай от сушена коприва и ще видите, че бързо ще забележите подобрение в показателите си. Убедени сме, че този природен еликсир ще ви помогне по начин, по който не сте и очаквали досега. Е, ще опитате ли?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *