КРАСИВАКрасота

Лазерна епилация – къде, защо, какво?

Традиционните начини за премахване на нежеланото окосмяване, като бръснене, кола маска и домашен епилатор, отнемат време и имат неприятни странични ефекти. Ако сте склонни да инвестирате малко повече, може да се възползвате от по-дълготрайно решение на проблема: лазерната епилация. Този високотехнологичен метод използва светлината, за да разруши космения фоликул, оставяйки след себе си идеално гладка кожа за години напред!

Ако се опасявате, че лазерната епилация крие рискове, съмнявате се дали е подходяща за Вас и имате колебания дали да заплатите предварително цялостен курс процедури, добре е да направите предварително кратко проучване и да си отговорите на въпросите къде, кога и как. В тази статия ще намерите ценни съвети, които ще Ви улеснят при избора.

Къде – вкъщи или в лазерен център?

В последните години на пазара се появиха много устройства за домашна лазерна епилация и те определено изкушават потребителите да премахват нежеланото окосмяване в комфорта на собствения си дом. Тези апарати обаче далеч не са толкова мощни, колкото професионалните, а и не са подходящи за всички типове кожа и окосмяване. Освен това рискувате появата на нежелани странични реакции, като изгаряния, болка, раздразнение на кожата и нежелана пигментация.

Затова е най-добре да се доверите на професионалисти! Добре е да изберете лазерен център, който е специализиран в лазерната епилация, в който се чувствате уютно и комфортно и ще получите нужното внимание и лично отношение. В лазерно-естетичен център Ирида предлагат всичко това и не само – ще получите безплатна консултация от висококвалифициран специалист, който ще отговори на всички Ваши въпроси, а можете да се възползвате и от демо процедура на малка зона!

Защо да се подложите на лазерна епилация?

Предимствата на лазерното обезкосмяване са много – спестява време и пари, подобрява качеството на кожата в третираната зона, а и процедурата е напълно безболезнена! Лазерно-естетичен център Ирида разполага с най-мощния диоден лазер на пазара – Primelase HR, който ще Ви предостави всички тези преимущества на лазерната епилация. Процедурите с този апарат са изключително бързи и ефективни – горната устна може да бъде третирана за по-малко от 5 минути, подмишниците могат да отнемат не повече от 10 минути, а краката – около 40 минути. Спестявате средства в дългосрочен план – при повечето клиенти са необходими 6 до 10 процедури за пълен ефект, а след пълния курс лазерна епилация отпада необходимостта от постоянно закупуване на самобръсначки и безкрайни посещения при козметик за кола маска. Процедурите с Primelase HR са напълно безболезнени, а рискът от нежелани странични реакции е минимизиран, благодарение на иновативната охлаждаща система на лазера.

Какво трябва и не трябва да правите преди и след процедурите?

За да имат процедурите лазерна епилация оптимален ефект, трябва да спазвате стриктно специално изготвения за Вас план на посещения от терапевта Ви, както и да спазвате всички негови препоръки. Професионалистите от лазерно-естетичен център Ирида съветват поне около месец преди първата процедура да избягвате всички методи за обезкосмяване, при които се премахва косъма от корена – кола маска, епилатор, електролиза, препоръчително е да използвате самобръсначка в зоната, която ще се третира. Това се налага, за да остане корена на косъма непокътнат и лазерът ефективно да го унищожи.

След процедурата непременно защитете кожата си от слънцето, за да избегнете нежелани странични ефекти. Избягвайте излагането на пряка слънчева светлина без слънцезащитен препарат, а в следващите 3-4 дни не ходете на солариум и не използвайте лосиони за тен.

Спазвайте всички съвети на специалистът по лазерна епилация, на когото сте избрали да се доверите, за да се насладите на блестящи резултати за години напред!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *