АСТРО

Час на раждане – асцендент. Как да го изчислим?

Час на раждане и асцендент – какво общо имат и как да го изчислим?

Асцендентът играе важна роля в астрологията. Какво е асцендент? Асцендентът е най-личната точка в хороскопа, точното пресичане на рождения ден, мястото и часа на раждане. Асцендентът е знакът на зодиака, който се издига до минутата на източния хоризонт в момента на раждането.

Той може да бъде Козирог, Водолей, Риби, Овен, Телец, Близнаци, Рак, Лъв, Дева, Везни, Скорпион или Стрелец. А това от своя страна, означава: в допълнение към вашия зодиакален знак, вие имате и свой собствен асцендентен зодиакален знак. Това е нещо много специално за вас като знак от зодиака. В редки случаи се случва зодията и асцендентът да са идентични. Асцендентът е още по-прецизен, тъй като за разлика от зодиакалния знак той отчита и точното място и час на раждане.

Какъв е вашият асцендент?

Въпреки това мнозина все още не знаят своя асцендент. И това е жалко, защото целият личен  хороскоп се изгражда на негова основа. Той представлява началото, първият етап от развитието на жизнения цикъл. Асцендентът е разположението, в което са се намирали планетите, в момента, в който сме поели първа глътка въздух. Подобно на семе, в което всичко е вече заложено, той съдържа всички аспекти на личността, талантите, дарбите и житейските намерения. Срещу него е потомъкът, образът на партньора. Това е точката, която е изправена точно пред Асцендента и описва какво очаква от другите в междуличностните отношения. Виждате ли, определено има основателни причини да знаете собствения си асцендент. 

Изчисляване на асцендента: как да разбера точния си час на раждане? Както вече споменахме, за да изчислите асцендента, се нуждаете от точния час на вашето раждане. Ако не знаете вашия имате  няколко възможности: можете да го вземете от свидетелството си за раждане, ако там е записан или може би вашите родителите ще го помнят. Това разбира се би било най-простият и лесен вариант бързо да научите часа на раждането ви. 

асцендент
Как да изчислим своя асцендент?

Изчисляване на асцендента: защо е необходимо да направя това? 

Добре би било да знаем какъв е нашия асцедент, защото това помага да се опишат по-добре характера и чертите ни. Много хора подценяват важността на асцендента и се чудят защо описанието на зодията им изобщо не отразява личността им. Това е така, защото не всичко зависи от нея. Всеки зодиакален знак трябва да се разглежда в комбинация с асцендента. 

Асцендентът е съществена част от вашата зодиакална карта. Той влияе върху това как се държите към другите, как възприемате света и как ви възприемат другите. Точно както връзката ни с външния свят, асцендентът влияе и върху външния ни вид и душевния ни мир и спокойствие. 

Това е най-важното, което следва да знаете за връзката между час на раждане и асцендент. Надяваме се, че сме ви били полезни!

One thought on “Час на раждане – асцендент. Как да го изчислим?

 • Таня Попова

  03.11.1995 / 14.00 h
  И
  17.04.1990/ 14.25 h

  Как стоят нещата, в случай, че не си знаем точният час ?

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *