ЗДРАВЕ

Отслабване с чай от дафинов лист и канела

Дафиновият лист и канелата са едни от най-често използваните подправки. Поставени в различни ястия, те освобождават специфичния си аромат и полезните си свойства. Много по-силно обаче е тяхното положително въздействие върху организма ни, ако си приготвим чай от тях. Например – с дафинов лист и канела.

Благодарение на ценните си съставки, дафиновият лист и канелата в комбинация помагат най-вече да се подобри храносмилането и за отслабване.

Съветът на Hubavajena.bg: Ако имате нужда да подобрите здравето си с истински и качествени натурални чайове, последвайте линка и разгледайте изкушаващите предложения на Vital Concept.

По какъв начин дафиновият лист и канелата се борят срещу излишното тегло?

Дафиновият лист има горчив вкус и затова е неподходящ да се консумира директно. В смлян вид употребата му е по-рядка. Дафиновото масло има лечебни свойства, както и екстрактът от дафинов лист за локално приложение.

Поставени в ястия или приготвени на чай, листата имат свойства да елиминират вредни бактерии като Candida, която ако расте много бързо, влияе негативно върху метаболизма. Това води до умора, проблеми при храносмилането и трупане на килограми.

Затова дафиновите листа помагат да се отслабне ефективно, като ускоряват обмяната на веществата и намаляват водното тегло.

Освен това регулират кръвната захар, което е от значение за постигане на здравословни килограми.

Канелата също има свойството да поддържа добри нива на кръвната захар, особено цейлонската канела. Като добър антиоксидант притежава противовъзпалителни и антибактериални свойства.

Тази суперподправка повишава нивото на метаболизма и подобрява храносмилането.

Особено силен е здравословният ефект на канелата, съчетан с други природни продукти като мед например.

Комбинирана с дафинови листа и приемана като чай, води до постигане на стройна фигура.

Как да си направите подобен вкусен и полезен чай за отслабване?

За приготвянето на чая са ви нужни 4 чаши вода, няколко дафинови листа, канела – 1 пръчка или смляна – 1 ч.л.

Сипете водата в тенджера и я изчакайте да заври. След това поставете в нея дафиновия лист и канелата. Оставете съставките да врат на слаб огън за 10-20 мин.

Отстранете чая и когато поизстине, може да го овкусите с малко мед. Консумирайте напитката топла или студена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *