РЕЦЕПТИ

Бутер банички във форма за мъфини (РЕЦЕПТА СЪС СНИМКИ)

Днес ще ви представим една изключително лесна и бихме казали дори малко мързелива рецепта за бутер банички. Приготвят се във форма за мъфини и стават не само изключително бързо, но и много вкусни. Идеални за закуска с чаша айрян или кафе, или пък за детско парти, по време на което децата могат да похапват, докато си играят.

Съветът на HubavaJena: Ако ви се иска да си приготвите нещо сладко и вкусно, не пропускайте да разгледате страхотните способия за десерти от EMAG – добрият резултат е гарантиран!

Но как точно се приготвят?

Необходими продукти (за 12 броя):

Бутер тесто (275 г)
2 яйца
Сирене
Бекон

Начин на приготвяне:

Започваме с уточнението, че посочените по-горе продукти са абсолютно условни, т.е. задължително е само тестото, а всичко останало е въпрос на вкус и на това какво имате в хладилника.

Най-напред намазнявате съвсем леко формичките за мъфини, след което разрязвате тестото на 12, равни по възможност, квадрата.

Слагате парчетата тесто във формичките, а в отделна купа забърквате плънката. В нашия случай тя се състоеше от 2 яйца, натрошено сирене и нарязани на дребно парченца бекон. Можете да сложите още каквото предпочитате или имате в наличност – колбаси, сухи мезета, кашкавал, топено сирене и т.н.

След това с помощта на лъжица разпределяте плънката внимателно върху квадратите тесто. Преди да сложите вашите бутер банички да се пекат, опитайте се леко да ги затворите в горната част.

Печете в предварително загрята на около 200 градуса фурна за около 20-ина минути или докато придобият приятен загар.

бутер банички

Извадете бутер баничките от фурната, когато са готови и ги изчакайте малко да изстинат, преди да ги извадите от формичките за мъфини.

Сервирайте в компанията на кисело мляко, айрян, какао, а защо не и за закуска със сутрешната ви чаша кафе. Можете да ги включите и в менюто за детски рожден ден например, защото с интересната си форма със сигурност ще привлекат вниманието на малчуганите, а и ще ги хапват лесно, докато си играят, без да има опасност да се изцапат.

Да ви е сладко!

Прочетете още: Най-лесните, бързи и вкусни хрупкави банички

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *