Красота

BgBox – козметична кутия, която подкрепя българските производители

В конкурентната козметична индустрия, която ни залива с по-нови, по-добри и по-бляскави чуждестранни марки, понякога оставяме българското да се изплъзне от зоркия ни потребителски поглед. Дали заради широко разпространеното, но често залъгващо схващане, че “тревата е по-зелена” извън родните граници, или защото обичаме да се похвалим с някоя вносна покупка, продукти от българско производство несправедливо остават пренебрегнати на козметичния щанд.

Непрестанният поток от информация, следствие на технологичния напредък, помогна на множество потребители през последното десетилетие да научат за негативните практики и вредните съставки, на които разчитат световни марки в масовата козметика. Това съдейства за изграждането на колективна осъзнатост при пазаруването, като все повече потребители се доверяват на родни брандове, фокусиращи се върху натурални и органични съставки. 

Какво представлява BgBox?

BgBox e първата кутия, която открива родните хоризонти в козметиката и позволява на повече потребители да подкрепят български производители, семейни фирми и малки производства. В отговор на лавината от вносни марки, която затрупва онлайн магазините, BgBox предлага само български продукти, специално селектирани от биологично производство. Разчитайки на неизчерпаемия природен ресурс, натуралната козметика е техен приоритет, като всички продукти, аксесоари и дори кутиите са произведени в България. 

BgBox

BgBox е кауза, която подкрепя местния бизнес и насърчава клиентите си да пазаруват екосъобразно, като всеки месец кутията е посветена на различни български марки и включва между 4 и 7 продукта. Една от мисиите, на които са се посветили създателите ѝ, цели да докаже, че качествената козметика трябва да опазва околната среда, затова и кутиите на BgBox са създадени от рециклиран материал. Редом с добива на съставки от изцяло органично производство и минимизирането на въглеродния отпечатък при транспортиране, BgBox се стреми към производство и дистрибуция с реалистично минимален отпадък.

Философията на BgBox не включва ангажиращи абонаменти и тестери, а приоритизира прозрачността при пазаруване и позволява на клиентите сами да проверят размерите на продуктите, да сравнят цените и да изберат именно тази кутия, която отговаря на всичките им нужди. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *