СВЕТСКИ

Асен Блатечки призова: Молете се от вкъщи!

Актьорът Асен Блатечки се присъедини към известните българи, които призоваха този Великден да пропуснем посещението на църквата и да се молим вкъщи.

Наближава един от светлите християнски празници, но сега вярващите са изправени пред дилема – да посетят ли църквата както обикновено или да си останат вкъщи? Както добре знаете, в момента в света царува пандемия от коронавирус, поради което трябва да се избягва събирането на много хора на едно място. Много вярващи обаче са готови да пренебрегнат забраните и да се насочат към храма.

В своя Инстаграм профил Блатечки се снима с бяла маска на лицето, на която е изписано #PRAYATHOME – „Молете се от вкъщи“. Снимката вече е харесана почти три хиляди пъти.

 

View this post on Instagram

 

#PRAYATHOME

A post shared by Asen Blatechki (@asenblatechky) on

Ние сме напълно съгласни с него. Не забравяйте, че Бог е навсякъде около нас и в самите нас. В този момент е по-добре да се погрижим да спазваме мерките за безопасност, отколкото да рискуваме със събирането си на едно място.

С подобен призив се включиха и Ваня и Евгения Дзаферович – една от най-популярните двойки у нас. Те се снимаха с двете си деца и също призоваха вярващите да не се насочват към храма.

 

View this post on Instagram

 

#МОЛИСЕВКЪЩИ на ВЕЛИКДЕН 🤍

A post shared by Evgenia Dzaferovic 🇧🇬🇭🇷 (@evgenia.dzaferovic) on

А вие какво мислите – ще спазите ли препоръките да останете вкъщи или ще отидете в храма на Великден? Отговорете ни в коментарите под статията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *