СВЕТСКИ

Звезди от „Откраднат живот“ дариха кръв на нуждаещите се

Сезонът на „Откраднат живот“ приключи, но някои от големите звезди на хитовия сериал блеснаха с добро дело. Те и техни колеги се включиха в инициатива за даряване на кръв. Актьорите посетиха Центъра по трансфузионна хематология във ВМА, където дадоха кръв. След това се снимаха и с най-големите си фенове сред лекарите.

Актьорите Владимир Пенев, Ирина Митева, Неда Спасова, Диана Димитрова, Веселин Анчев, Васил Бинев и Ернестина Шинова взеха участие в благородната акция, давайки добър пример на останалите. Те подканиха своите фенове да направят същото, защото в болниците винаги има хора, нуждаещи се от кръв.

„Самата аз съм имала нужда от даряване на кръв и съм давала винаги, когато е било необходимо. Кръвта е живот и за да няма хора, които да изпадат в затруднение при такава ситуация, трябва да се дарява. Да помогнеш на непознат е най-истинският начин, по който можеш да помогнеш“, обясни Ернестина Шинова.

Васил Бинев, играещ ролята на злодея Иво Фотев в „Откраднат живот“, добави: Моят екранен герой Иво Фотев е в болница и се нуждае от регулярно кръводаряване. Реших да помогна и на него“.

Кръводарителската акция във ВМА се проведе по случай 25 години от създаването на кръвния център на болницата. От ВМА с радост обявиха, че в последните години расте броят на младите хора, съгласни да дарят от кръвта си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *