СЕМЕЙСТВО

Какво се случва с нас, ако стартираме деня си със секс?

Експертите разкриват всички блага за здравето, които могат да се постигнат при сутрешния секс.

Интимните моменти в ранните часове на сутринта могат да бъдат изключително приятни и задоволителни. Те не само ви правят щастливи и развълнувани, но и освежават тялото ви.

Тези няколко минути на кардио могат да освежат началото на деня ви и да ви донесат множество ползи.

Подобрява настроението ви и ви дава енергия.

Сексът освобождава ендорфини в организма, което автоматично ви прави по-щастливи. Ако започнете деня с усмивка, това настроение се отразява през целия ден.

Прочетете още: Бабини зъби – добър секс и защита на сърцето

След добър нощен сън, сексът може да бъде по-енергичен. Няма да се чувствате уморени или сънливи, както след работен ден, когато лягате вечер. Затова сутринта е най-доброто време за секс.

Укрепва връзката ви.

Сексът веднага подобрява настроението и когато го практикувате сутрин, интимността с партньора ви се засилва, което ви дава възможност да се забавлявате заедно.

Ако имате повече време на разположение, можете дори да си позволите повече наслада и да изпитате пълното удоволствие от тази възможност.

Помага ви да се чувствате комфортно.

Сутрешният секс ви помага да изразите вашите най-дълбоки несигурности пред партньора си. Можете да се почувствате уверени и да се забавлявате, като същевременно укрепите връзката си.

секс
Редовният секс крие множество ползи за здравето

За какво е полезен сексът?

Сексът е полезен за множество аспекти на нашето здраве и благополучие. Ето някои от ползите, които сексът може да ни осигури:

  1. Физическо здраве: Сексът е форма на физическа активност, която помага за подобряване на фитнеса, кръвообращението, изгарянето на калории и заздравяването на сърдечно-съдовата система. Той може да подобри и имунната функция и да намали риска от определени заболявания.
  2. Емоционално благополучие: Сексът стимулира отделянето на хормони като ендорфини и окситоцин, които повишават настроението, намаляват стреса и подобряват нашето общо благополучие. Той може да ни помогне да се почувстваме по-свързани с партньора си и да укрепи връзката ни с него.
  3. Физическо и психическо удовлетворение: Сексът е прекрасен начин да изразим и удовлетворим нашите физически и емоционални нужди. Той може да подобри самочувствието ни, да увеличи самоувереността и да насърчи нашата сексуална идентичност.
  4. Релаксация и почивка: Сексът може да ни помогне да се отпуснем и релаксираме, особено след дълъг и напрегнат ден. Той може да намали нервността и да подобри качеството на съня.
  5. Подобряване на интимната връзка: Сексът е важен елемент за поддържането и развитието на интимната връзка с партньора ни. Той помага да се усъвършенстват комуникацията, доверието и съпричастността в рамките на отношенията ни.

Важно е да отбележим, че сексът трябва да се упражнява със съгласието и уважението на всички включени страни и да се извършва със защитни мерки, когато е необходимо.

Харесайте ни във Facebook ТУК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *