НЕОБВЪРЗАНА

10 неща, които мъжете ненавиждат у жените

Какво изпитахте, щом видяхте заглавието „10 неща, които мъжете ненавиждат у жените”? Любопитство? Всички знаем, че мъжете идват от Марс, а жените от Венера – това е, което ги прави толкова различни.

Съществуват безброй сайтове в интернет, които обширно разглеждат мъжа и жената във връзката и извън нея. Навсякъде се констатира фактът, че влюбените се привличат и се отблъскват едновременно.

Има 10 неща, които мъжете не обичат у жените и ние им направихме списък, който прилагаме по-долу. Имайте го предвид, когато сте с вашия специален мъж и следвайте съветите, дадени тук.

Въпросите

Жените са родени с въпросителен знак на челото. Всеки мъж, атакуван от въпроси, се опитва да ги блокира. Шегата настрана, но дамите си умират да питат, а пък мъжете мразят да отговарят. Само те си знаят в каква деликатна ситуация ги поставя това – да правят признания.

Обикновено жената стоварва серия от въпроси върху половинката си, защото иска да й се изповядва за всичко или се мъчи да узнае онова, което той упорито гледа да скрие.

Приготвянето, което трае цяла вечност

„Нямам нищо, което да облека!” – тази фраза всяка жена изрича винаги, щом се приготвя за някъде. Ако все пак признае, че има дрехи, започва да се чуди кои точно да избере за случая. Ще пробва поне няколко тоалета, докато най-накрая вземе окончателно решение. След това идва ред на прическата и гримирането, бижутата и тъй нататък.

От гледна точка на мъжа за жената е нужна цяла вечност, докато се премени и нагизди.

Но тя наистина трябва да се погрижи за себе си и за децата, преди да бъде готова за излизане. Мъжете нямат тези отговорности и понякога стигат до крайност, обвинявайки я несправедливо.

Плачът на мъжкото рамо

Мъжете всъщност не са доволни, когато жените търсят у тях опора. Силният пол се вълнува от теми, които са провокативни, съблазнителни и забавни. Не се впечатлява особено, ако момичето плаче на рамото му. Не го трогва толкова, дори му става досадно.

Добре де, някой по-отговорен мъж може да влезе в ролята на емоционален отдушник и съветник, но той ще е много рядък екземпляр.

Изразяване на мнение

Не че мъжете не изразяват мнение. Например ако са интелигентни, изказват своето становище за безотговорността на Северна Корея. Презират обаче обсъждането на детински неща – колко е красива новата ви рокля или дали си подхожда коженото ви яке с черния панталон. Очевидно се дразнят, ако ги питате да не сте напълнели.

Използването на секса като женско оръжие

Това е нещо много важно, затова го поставихме в средата на списъка. Мъжете побесняват, когато жените използват секса като средство за шантаж. Точно защото сте обидена за нещо, не значи да се пъхнете гневна в леглото, да се свиете в своята половина на спалнята. Напротив! Трябва да му разрешите да ви гали, да ви докосва, да го гушкате. Така бързо ще се стопи гневът и обидата у вас двамата. Използвайте секса за сближаване и за прекъсване на враждата, а не за начало на нови войни! 

Шопингът 

Някои мъже имат влечение към модата, разглеждат с интерес такива списания. Но това съвсем не означава, че ще искат да обикалят бутиците с вас. Те нямат търпението, с което жените правят тези покупки.

Приятелките и съпругите, които пазаруват за минути, са благословия за своите мъже.

Безспирното говорене

Мъжете се вбесяват, дето жените продължават да говорят безспир за едно и също нещо. Оставете дългите истории за приятелките си, а с мъжете се придържайте към по-късите разговори.

Изследване установява, че жената използва двойно повече думи в живота си, в сравнение с мъжа.

Той: Знаете ли, че жените употребяват около 30 000 думи средно, а мъжете –

до 15 000 думи на ден?

Тя: Това е, защото жените трябва да повтарят всичко, което казват на мъжете!

Той: Какво?!

Ето, сега знаете, че въпросното изследване е нужно малко да се коригира!

Женската критика

Мъжете се дразнят, когато ги критикуват. Те имат връзка с жена, а не с анализатор или с диктатор. Ненавиждат да бъдат направлявани на всяка крачка. Ядосват се, че безупречната дама критикува техните навици. Тогава какво се случва, след като смачкат ризата си накуп, а после я носят? Дамата не бива да подчертава, че са със същите чорапи от вчера, при това обути наопаки. Ясно е, няма жена, която да харесва мъжки чорапи, вонящи на пот!

Безмълвното отношение

Много жени предпочитат да изразяват гнева си с мълчание, защото гневните думи причиняват зло. Въпреки това, ние мислим, че когато тя задържа проблема вътре в себе си, не е добро решение нито за нея, нито за него. От безмълвието на жената мъжът замръзва. За него нейното ледено мълчание е сурово наказание.

Злопаметността 

Казват, че една камила не забравя никога, ако някой й причини зло. Мъжете се изнервят, щом жените си играят на камили.

Счита се, че жените притежават по-добра памет. Деменцията се среща по-рядко при тях, а по-често при мъжете. Но недейте да използвате тази ваша силна страна, за да напомняте на мъжа си всички слабости, които притежава. Когато му натяквате за нещо, което е направил преди една година, това го наранява дълбоко.

Не забравяйте, че и той е човек като вас и допуска грешки, както и вие го правите. Господ ви е свързал различни – два сценария, които трябва да се изиграят в един живот. Жените не са създадени да бъдат като мъжете. Те са сътворени да бъдат това, което мъжете не са. И обратното. Така светът е по-колоритен, макар че има моменти, когато става неприятен.

Източник: Le toplist.com

Превод от френски: Гана Василева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *