СВОБОДНО ВРЕМЕ

10 места в България, изглеждащи като извадени от приказките

Има места в България, които просто трябва да видим!

Живеем в красива страна. Понякога, улисани във вечни критики към политици, власт, държавна администрация и т.н., често забравяме и за достойнствата, които нашата малка, но пък за сметка на това китна родина може да ни предложи. А когато ние го забравяме, често се случва така, че чужденците ни го напомнят.

Това в случая прави сайтът Lazy Penguins, който предлага на читателите си списък с десет туристически дестинации, които могат да бъдат посетени в България. И които изглеждат така, „сякаш са извадени от приказките“. И действително е така.

От Lazy Penguins допълват, че „България е мястото, което да посетите, ако планирате пътуване в Европа на ограничен бюджет“. Те описват България като „красива страна с дълга история, много естествена красота и културно наследство“.

Но какво точно са подбрали от Lazy Penguins, за да представят нашата страна пред читателите си? Ето и техният избор:

1. Р. Янтра

1

Янтра е река в Северна България с дължина от 285,5 километра, което я прави седмата най-голяма река в страната. Сред забележителностите, които могат да се видят около р. Янтра, са етнографският комплекс Етърът, могъщият Царевец и Беленският мост, построчен от Кольо Фичето в близост до гр. Бяла между 1865 и 1867 година.

Снимка: Линк

2. Ахтопол

2

Ахтопол е най-южният град по българското Черноморие. Градът има богата и древна история, като в миналото на негово място са се намирали селища още от новокаменната епоха, а по-късно районът е бил населяван и от тракийски племена. Като град Ахтопол е основан още преди новата ера от гръцки колонисти от Атина, а византийският военачалник Агатон го възстановява след варварските нашествия в Европа и го кръщава Агатопол.

Снимка: Линк

3. Рила

3

Рила е най-високата планина не само в България, но и на Балканите, благодарение на високия 2925,2 метра връх Мусала. Едно от големите достойнства на планината са Седемте рилски езера, като голям интерес генерира и Рилският манастир, създаден от светеца отшелник Св. Иван Рилски.

Снимка: Линк

4. Ягодина

4

Ягодина е едно от най-красивите села в Южна България. Разположено е в Западните Родопи, като атракцията на селото е т.нар. „Ягодинска пещера“, която се намира в близост до него. Селото е създадено още пет века преди новата ера, а по време на Османското владичество носи името Балабан. Повечето жителите на с. Ягодина са помаци.

Снимка: Линк

5. Плажовете на Черно море

5

Отмествайки поглед от големите комерсиални курорти, наблъскани с бетон и арматура, българското Черноморие все още разполага с онези прелестни кътчета, които лесно ни припомнят, колко могъщ творец е Природата. Ние също вече сме писали за тях. Тези кътчета лесно могат да се открият, стига човек наистина да желае да го направи. Сещате се – това са места, при които хотелите все още не са в по-голяма численост от туристите.

Снимка: Линк

ОСТАНАЛИТЕ 5 ПРЕКРАСНИ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *