СЕМЕЙСТВО

10 истини, които твоята майка е крила винаги от теб

Всяка майка по света е блестящ пример за безкористност, състрадание, преданост и любов. Майчинството не се поддава на логично обяснение; просто не може да го разберете, освен ако нямате собствено дете.

Майка ти вероятно никога не ти казала за някое от следните неща. Но това не означава, че не ги е изпитала – всички тях.

Често я разплакваш.

Тя плаче, когато разбира, че е бременна. Тя плача, когато те ражда. Тя плаче, когато за пръв път те държи. Тя плаче от щастие. Тя плаче от страх. Тя плаче от тревога. Тя плаче, защото чувства заедно с теб. Тя чувства болката и щастието ти и ги споделя с теб, независимо дали го разбираш или не.

Искаше последното парче от тортата.

Но когато те видя как го гледаш с тези големи очи и облизваш устните си, тя не можа да го изяде. Тя знаеше, че ще е по-щастлива, ако остане за теб.

Болеше я.

Когато дърпаше косата й, я болеше; когато я сграбчи с тези остри нокти, болеше; когато те роди, отново я болеше.

Винаги се e страхувала.

От момента, в който те зачена, тя искаше да направи всичко по силите си, за да те защити. Не позволи на съседското момиче да те държи, когато то я помоли, защото в съзнанието й никой не можеше да те опази като нея. Сърцето й прескочи при първите ти стъпки. Тя стоеше до късно, за да се увери, че си се прибрал у дома и ставаше рано, за да те изпрати на училище. При всяко спъване тя беше наблизо; готова да те утеши след лош сън или да бди над теб, когато си болен. Тя беше там, за да се чувстваш така, че всичко е наред.

Тя знае, че не е перфектна.

Тя е най—големия си критик. Тя знае всичките си недостатъци и понякога се мрази за тях. Тя искаше да бъде перфектната майка и никога да не греши – но понеже и тя е човек, не можеше да го стори. Тя е най-вероятно все още се опитва да си прости за тях. Иска с цялото си сърце да може да върне времето назад и да направи нещата по различен начин, но не може, така че да бъди мил с нея, и знай, че е направила най-доброто.

Тя бди над теб, когато спиш.

Имало е нощи, в които е будувала до 3:00 часа и се е молила, че ще заспиш най-накрая. Едвам държеше очите си отворени, докато ти пееше. След това, когато най-накрая заспа, цялата й умора изчезна, докато седеше на нощното шкафче, гледайки сладкото ти лице и в този момент изпитваше повече любов, отколкото мислеше, че възможно.

Тя те “носи” много по-дълго от девет месеца.

Трябваше. Затова и го направи. Тя се научи да те държи, докато чисти; тя се научи да те държи, докато яде; тя дори те държи, докато спи, защото понякога само така може да заспи. Ръцете й се уморяват, гърба я да боли, но тя продължава да те държи, защото иска да си близо до нея. Тя те гушка, целува и играе с теб. Ти се чувстваше в безопасност в ръцете й; беше щастлив в ръцете й; чувстваше се обичан в ръцете й, затова тя те държеше толкова често, колкото е необходимо.

ОСТАНАЛИТЕ ИСТИНИ ДОЧЕТЕТЕ ТУК

One thought on “10 истини, които твоята майка е крила винаги от теб

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *