НЕОБВЪРЗАНА

10 теми за разговор на първа среща

Първото впечатление е много важно. От това зависи ще се получи ли магията помежду ни, ще прехвърчат ли искрите на любовта. Всеки се вълнува, когато отива на първа среща. Сърцето трепетно тупти, притесняваме се дали той ще ни хареса и как ще го възприемем ние. Дали ще се получи химията между нас, или ще си тръгнем разочаровани? Ще се оправдаят ли нашите очаквания и копнежи? Все въпроси, които ни държат в страхотно напрежение, от което дишаме учестено.

Случва се така, че от многото емоции губим ума и дума. И често между двамата настава неловко мълчание. За да не ни помисли той за прекалено задръстена или за скучна сухарка, ето 10 подходящи теми за разговор на първа среща.

Но преди това една важна скоба: има няколко теми, които са абсолютно забранени на първа среща:

  • политика
  • религия
  • бившите гаджета
  • болести
  • смърт

Важно е и уточнението, че не бива да се задълбава само в една тема. Ако направите това, рискувате да ви вземе за вманиачена.

Неговото мнение

За да ангажирате вниманието му, провокирайте го да сподели какво мисли по даден въпрос. Например кажете му, че любимият на ваша приятелка работи в чужбина и двамата се обичат от разстояние. Попитайте го какво е неговото отношение към такъв тип любовна връзка.

Можете да му кажете, че трябва да изберете подарък за рождения ден на майка си. Поискайте да сподели какво би купил той за своята майка.

Хобита и спорт

Една безкрайна тема, по която може да се беседва с часове. Похвалете се кое е вашето любимо хоби и какво удоволствие получавате от него. Нека и той ви разкаже за своите хобита. Поговорете за спорта, който практикувате и за спортните предавания, които гледате по телевизията. Споменете за вашите любими спортисти.

Пътуване

Разкажете му за вашите романтични пътувания, за местата, които най-много сте харесали. Покажете му снимки. Добавете няколко изречения за пътешествията, които бихте искали да осъществите в бъдеще. Предложете му да го заведете някъде по-нататък – на място, където не е бил и което със сигурност ще хареса.

Животните

Опитайте се да разберете какво е неговото отношение към животните. Има ли си домашен любимец и как се грижи за него.

Учене и работа

Една обширна тема, която ще ви даде възможност да придобиете добра представа за неговите интереси. Доверете му в коя научна област имате най-много знания, кои учебни предмети ви привличат, къде сте учили и какво смятате да учите занапред. Дайте му възможност и той да ви разкаже за своите силни страни. Разберете какво работи или иска да работи, какви са мечтите му за професионална реализация.

Приятелите

Попитайте го за приятелите, на които държи. Колко често излиза и как се забавлява? Опишете му качествата на най-добрата си приятелка, нещата, които ви свързват.

Бъдещето

Споделете с него най-смелите си мечти и какъв искате да бъде животът ви след години. Акцентирайте върху най-важните си стремежи и приоритети. Попитайте го как вижда бъдещето през своите очи.

Анекдоти и вицове

Говорейки си на различни теми, можете да вмъкнете някой и друг анекдот за разнообразие. Разбира се, срещата не бива да се изчерпи в разказване на вицове. Но един – два вица ще ви представят като забавна и остроумна личност. Те ще разчупят дистанцията между вас и ще ви помогнат да се отпуснете.

Култура

Още един предмет за разговор, по който може да се говори до сутринта. Но това съвсем не е необходимо. Просто го попитайте обича ли да гледа филми и от кой жанр, кои актьори харесва, какви други изкуства му доставят удоволствие. Споделете какви книги четете и кои са вашите предпочитани автори от класиката и съвремието. Ако свирите на пиано, ако играете балет или рисувате, споменете за увлечението си, подчертайте, че ви обогатява и ви зарежда с положителна енергия.

Можете да поговорите за астрология, за паранормални явления, за здравословен начин на живот. Но не прекалявайте в нито една насока.

Той

С въпросите, които му задавате, направете така, че той да остане поласкан. Създайте му усещането, че не ви е безразличен. В същото време внимавайте да не станете банална и досадна. Не го карайте да се чувства като на разпит в полицията. Дайте му възможност и той да говори, изслушвайте го с интерес, проявявайте такт. И най важното: отпуснете се, бъдете искрена, бъдете себе си. Не се насилвайте, оставете разговора да следва своя естествен ход и нещата ще се получат.

Автор: Гана Василева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *