ЗДРАВЕ

Диетолог предупреди: Не пийте вода от пластмасова бутилка

Диетологът Анжелика Дювал съветва в интернет-изданието „Ридус” да не пием вода от пластмасова бутилка.

Тя твърди, че пластмасовите бутилки с вода, стояли по рафтовете цяла година, са изложени обикновено на слънчева светлина. Това не се отразява в никакъв случай положително на организма ни, дори водата да е минерална.

Препоръките на диетолога са да пием течаща вода, която е филтрирана.

Другото, което тя съветва и което звучи изненадващо, е необходимостта всеки да изчислява сам дневната си нужда от прием на вода, а това са 30 мл на кг тегло.

Тя смята, че твърдението за нуждата от 2 л вода на ден е остаряло. Освен това е добре да пием вода наведнъж не повече от 1 чаша, а най-добре това да става постепенно.

Анжелика Дювал защитава тезата, че между остаряването и загубата на вода в тялото има неразривна връзка. Ако организмът ни не поема достатъчно вода или тя е с лошо качество, освен всичко друго ще пострада и кожата ни. Преждевременните бръчки и увисналата кожа са резултат точно от липсата на вода.

От друга страна, диетологът подчертава, че в никакъв случай течности като чай, кафе, сок и др. не са заместители на водата. Това е много важно да се знае и да се запомни!

А за да не подлагаме на риск здравето си, можем да помислим за алтернативи на водата в пластмасови бутилки като:

– вода, бутилирана в стъклени съдове;

– поставяне на система за филтриране на чешмяна вода;

– използване на кана за пречистване на вода.

Друго, което можем да направим, е да не пълним повторно използваните пластмасови бутилки и да не ги излагаме на слънце. Това не е добра идея.

Е, вие ще продължите ли да пиете вода от пластмасова бутилка, момичета? Оставете ни коментар под статията. Любопитно ни е да чуем вашето мнение! Със сигурност подобни информации са интересни, но не всички им вярват. При вас какъв е случаят?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *