УСПЕШНА

Цвети Пиронкова спала по гари и летища, за да пробие в тениса

Тенисистката Цветана Пиронкова се представи невероятно в ¼ – финала от турнира „US Open” срещу Серина Уилямс. Въпреки загубата си с 1:2 сета и отпадането си, пловдивчанката изпитва само положителни емоции заради изключителните си мачове в Ню Йорк.

Своите безспорни успехи Цвети постига с много труд и тежки лишения в първите години, докато навлиза в тениса.

Пиронкова си спомня, че е спяла по гарите, дори в девически училища, за да може да финансира разходите си, свързани с пътуванията й по целия свят.

Играейки на турнири не по-далече от 800 км от страната ни, за всички състезания пътувала с кола, защото нямали пари за самолет. Автомобила го товарели с храна, за да им стигне за няколко дни. „Беше много трудно”, споделя Цвети и добавя, че въпреки това дори не й е минавало през ума да спре с тениса. Била е сигурна, че ще успее.

 

View this post on Instagram

 

#FlashBack to the year of 2012 🤪📸💫 @peshev.petar

A post shared by Tsvetana Pironkova (@tpironkova) on

Бащата на Цвети прави нещо кардинално. Понеже юношеските състезания не носят приходи, пуска я да играе направо с жените. Семейството разпродава картините на художника Енчо Пиронков, единият й дядо, а другият се разделя с наследени гори и земи в с. Славейно в Родопите.

Без подкрепата на цялото семейство Цвети с благодарност признава, че е нямало как да пробие в професионалния тенис. Всички хора се смеели, когато баща й говорел за мечтите й, защото тенисът бил скъп спорт. Но на третия турнир Цвети вече е с трофей и става 555-та в световната ранглиста.

 

View this post on Instagram

 

Добрият сън в от огромно значение за мен. 🌜🌜🌜 Когато съм на състезание спазвам режим и в това отношение. 8-10 часа са просто задължителни за добро възстановяване, както физически, така и емоционално. Сега като майка на малко дете, ми се събират доооста по-малко часове сън 🥴🤪, затова е важно да си осигуря максимален комфорт. Винаги ми е трудно, когато избирам матрак, защото наистина няма как да знаеш, дали е подходящ за теб преди да спиш на него и обикновено си трябва период на напасване. В този ред на мисли матраците на Dusitex са истинско откритие за мен. Изключителено комфортен , без период на напасване. Още на следващата сутрин бях сигурна, че съм направила правилен избор. Голям плюс за мен е и това, че брандът е български и фабриката им се намира в Пловдив. 🇧🇬🇧🇬🇧🇬 Фирмата предлага богата гама матраци, които покриват най-високите изисквания за качество. Повече информация може да намерите на сайта им www.dusitex.bg ( линк в стори) #sweetdreams

A post shared by Tsvetana Pironkova (@tpironkova) on

Ако спечелела пари, отивала на следващия турнир. Ако губела обаче, чакали друг наблизо, с по-малко разходи. „Минали сме през много лишения, но лесен успех няма”, заключава Цвети и цялостното й развитие след това доказва думите й.

Когато е само на 17г., през 2005г. тя получава първата си покана за голям турнир в Истанбул. Стига до полуфинала, а за влизане във финала излиза срещу американката Винъс Уилямс. И понеже много се вълнува, не мигва цяла нощ и това се отразява на играта й. Губи доста бързо, но 15г. след този момент Цветана Пиронкова е вече българската звезда в женския тенис.

 

View this post on Instagram

 

Turn your magic on! ✨✨✨ @pironetic_ #mindset

A post shared by Tsvetana Pironkova (@tpironkova) on

Следата, която оставя в родния тенис, ни кара да се гордеем, че българка е играла на полуфинал на „Уимбълдън” и е била на 31-во място в световната ранглиста.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *