СВОБОДНО ВРЕМЕ

Вдъхновението да майсториш вкусотии от восък

Казват за Бургас, че е град на артисти, художници и поети. Затова няма нищо чудно, че бургазлийката Яница Славова е насочила дизайнерските си умения в толкова различни посоки, на колкото се разливат и морските вълни.

Трябва й дълго време, за да достигне до сегашното си основно занимание – изработката на свещи под формата на десерти.

Отначало се посвещава изцяло на уникалните си бижута със стъклени сфери и истински изсушени цветя. С времето обаче започва да я привлича силно кулинарната фотография. До нея достига случайно, а може би съвсем закономерно. Понеже няма време да готви по няколко неща на ден, започва някак на шега да прави 

свещи под формата на различни десерти 

и после да ги снима. Тази нейна страст продължава до известна степен и днес, но работата с восък се оказва също толкова вдъхновяваща.

Яница работи изцяло с растителни восъци, които са екологично чисти и не съдържат парафин, стеарин и други смеси. Освен това всяка свещ е ароматизирана с изцяло специализирани и сертифицирани ароматни масла за свещи. Това прави продукта да излъчва траен, наситен и безвреден аромат, без да отделя сажди или вредни изпарения. Дизайнерката не използва етерични масла, защото стават токсични при горене.

Макар че на Яница й отнема доста време да изработи своите свещи, получават се наистина „вкусни” неща, които са наслада за всички сетива.

Нейните модели са плод на месеци обмисляне и тестване. Но заредена с много хъс и мотивация, Яница успява всеки път да зарадва своите почитатели с невероятни предложения.

Дали ще бъдат белгийски плочки, ароматни бонбони, мъфинчета, шоколадово брауни или друго „сладко” изкушение, те винаги са много красиви и сякаш очакват да бъдат „изядени”.

Креативното въображение на Яница я насочва и към друга интересна идея – 

да прави свещи със забавни послания. 

Харесва й да черпи вдъхновение от филми и приказки или да изработва тематични модели според сезона. Сега работи усилено над великденската серия, като се стреми всеки път да показва нещо различно.

Прецизността, вниманието към детайла – това се вижда във всеки модел на талантливата млада дизайнерка. Личи любовта й към това, което прави, и желанието й да достави щастие на всеки, който получи нейна свещ.

Поставени в красива чашка, бурканче или ефектна кутийка, свещите на Яница предизвикват усмивка на радост по лицето на всеки, получил такъв подарък. А от друга страна, те са и един чуден декор във всеки дом.

Идеите на Яница Славова, претворени в ароматен и „вкусен” восък, са онези пламъчета, които правят света около нас  по-светъл, по-приятен и по-уютен. Нейната страница можете да намерите ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *