СВЕТСКИ

Вера Йорданова е българката, работила с Тарантино

Тя е една от най-успешните българки зад граница. Необикновено съчетание между модел, актриса и… кулинар. Сигурно вече се досещате. Ще ви запознаем с Вера Йорданова.

Биографични данни

Вера се появява на бял свят в един горещ августовски ден през 1975 г. Тя е родена в семейството на български музиканти, които по това време са на международно турне. Така Вера поема първите си глътки въздух в Хелзинки, Финландия – нейната втора родина. 

Седем години от живота си прекарва в България. Живяла е и в Париж, Барселона, Милано, Хелзинки, Лос Анджелис, Маями и Ню Йорк. Но споделя, че се чувства у дома само в Ню Йорк и в къщата на родителите й в Пазарджишко.

През 2016 г. Вера и съпругът й – испанецът Федерико Руиз се сдобиват със син, когото кръщават Кийран.

Вера Йорданова

Кариера

Кариерата й на модел започва със съдбовна среща на седемнадесетия й рожден ден. Вера е поканена от своя приятелка на парти по случай годишнината на най-известната агенция във Финландия. И не остава незабелязана. Директорът на агенцията Лайла Снелман е впечатлена и й предлага работа.

Постепенно изявите й на модния подиум стават все по-чести и работи за световни компании като: Felina Lingerie, Bacardi Lime, Clarins, Yves Saint Laurent и Speedo. За успеха й вероятно е допринесъл и фактът, че Вера е полиглот. Тя владее български, фински, английски, руски, испански и френски.

Вера Йорданова

Изгрява на малкия екран с участия в няколко финландски сериала. Големият пробив в киното обаче идва с преместването й в Града на ангелите. Записва се на актьорски курсове и започва да ходи на кастинги. Участва в „Хотел на ужасите 2“, чийто продуцент е не кой да е, а самият Куентин Тарантино.

Любовта към кулинарията

Вера още от малка е запален кулинар. През 2014 г. сбъдва още една своя мечта – издава книгата Don’t Miss a Bite: Stories and Flavors from around the World. Готварският сборник съдържа 100 рецепти, любопитни факти, лични истории, както и снимки и рисунки дело на самата Вера.

Вера Йорданова

В книгата място намират и рецепти и истории, вдъхновени от България, тъй като споделя, че се гордее с културното ни наследство и се възхищава на фолклора, хумора и националната кухня.

Също като името си, Вера е синоним на вяра и борбеност. Тайната й рецепта за успеха е никога да не се предава и да не спира да мечтае. Почитателите на Вера Йорданова скоро ще могат да я видят в телевизионния сериал „Белези“, с който прави дебюта си пред българска камера.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *