КРАСИВАКрасота

Тайните на красивата кожа

Красивата кожа е символ на женската красота векове наред. Затова много от дамите постоянно са в търсене на подходящия разкрасителен ритуал, който да им я осигури. Правилната грижа за кожата ще Ви помогне да скриете възрастта и да запазите младежкото си излъчване, дори когато годините започнат да се трупат. Да откриете подходящите продукти и реда, в който да ги използвате, така че те наистина да осигурят очаквания резултат, може да се окаже предизвикателство. Грижата за кожата е цяло наука, но в тази статия ние сме синтезирали няколко важни правила, които да включите във Вашата рутина. Ето и кои са те:

Всичко хубаво изисква постоянство

За да видите резултати от усилията, които полагате, то те трябва да бъдат редовни. Много често се случва дамите да си купят крем или друг козметичен продукт, да го използват веднъж, а след това да го захвърлят в някой шкаф, защото не работи. Трябва да имате предвид, че правилната грижа се отблагодарява с времето. Особено, ако се борите с по-сериозни проблеми, като акне или пигментни петна, например. Така че бъдете търпеливи и не спирайте да давате най-доброто на кожата си.

Опознайте кожата си

За да може да предоставите необходимия комфорт на кожата си, от съществено значение е да я познавате добре. Едно от важните неща, които са определящи при избора на продукти и процедури, това определено е типа кожа – нормална, суха, комбинирана или мазна. Всеки един от тях изисква специфично третиране и има своите предимства и недостатъци, с които се налага да се борим. Понякога обаче да преценим точно в кой тип попадаме ние не е лесно. Също така, трябва да бъдем наблюдателни и да видим кои са нещата, които дразнят кожата, предизвикват появата на пъпки и т.н., за да ги избягваме. Това могат да бъдат както храни, така определени съставки в продуктите, например. Да не забравяме, че с времето кожата се променя, а това означава че и нейните нужди ще бъдат вече други. Затова трябва да сменим и адаптираме продуктите, които използваме, за да отговарят на нейните нужди.

Открийте продукти, които са подходящи за Вас

Днес на пазара ще откриете стотици, дори хиляди марки, които предлагат разнообразни продукти. Понякога това прави вземането на решение почти невъзможно. Едно от базовите правила, към което да се придържате, е винаги да избирате продукти, които са предназначени за Вашия тип кожа и се борят с проблемите й. Ако имате мазна кожа, то непременно избирайте продукти с по-лека консистенция, които намаляват отделянето на себум и свиват порите. Също така, ако проявявате непоносимост към някои съставки, изключете ги напълно от грижата си, за да не дразните кожата допълнително.

Не пропускайте хидратацията

Хидратацията играе съществена роля, за това лицето ни да изглежда младолико, гладко и красиво. Липсата й ще направи кожата ви да изглежда сивееща, суха и лишена от свежест. Дори хората с мазна кожа трябва да използват хидратиращ крем за лице. В противен случай рискуват да я пресушата и тя да започне да произвежда повече себум, за да компенсира това.

Обърнете се към козметик или дерматолог

В случай, че кожата Ви има нужда от по-специални грижи или трябва да се справите с по-сериозни проблеми, то най-добре е да се обърнете към професионалист. Това може да бъде козметик, който да почиства лицето Ви, или при проблеми като акне, хормонални пъпки, белези и т.н., по-добре е да се обърнете към дерматолог. Имайте предвид, да не експериментирате сами с рецепти и лекове, които сте прочели някъде в интернет, тъй като може да навредите на кожата си, вместо да й помогнете.

Това бяха няколко от тайните на красивата кожа. Запомнете, че правилната грижа ще Ви се отплати и вие ще се чувствате добре в собствената си кожа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *