АСТРО

Тайната на вашата рождена дата

Нумерологията е стара, колкото света. Тя е окултната наука за числата. Нейната цел е да прогнозира бъдещето и да разчита смисъла на битието, закодиран в числата. Защото те имат своята символика. Чрез строги изчисления нумерологията изследва великия космически замисъл. Тя работи изцяло на база код. Между нея и астрологията съществуват здрави връзки, може да се каже, че паранауката за числата е основният фундамент на астролозите.

Всяка буква в собственото ни име има своя числова стойност. Всеки човек притежава Число на живота си, което се извлича от датата ни на раждане. Много гадатели и пророци и днес работят на този принцип, като чрез тайнствени пресмятания по цифрите от свещените книги прогнозират личната ни съдба.

Ничия рождена дата не е случайна. В нея е скрит ключът за нашата карма и тя предопределя целия ни живот. Заслужава си да обърнете внимание върху символиката на вашето рождено число и рождената дата на вашите близки. Така ще си обясните много неща от своя характер, вашите силни и слаби страни, за това какво може и какво не бива да очаквате от тези, които обичате.

Тълкуване на рождените дати от календара:

 • 1
  „Номер едно“ – това казва всичко. Това е знак за творчески, оригинални и изключително независими хора. Тяхната самодостатъчност има две противоположни страни: от една страна те са самоуверени лица, които често служат като пример за другите; от друга страна са индивидуалисти и егоисти, които не са готови да се съобразяват с мненията на другите. Често те действат като лидери и инициатори – иновативният дух и решителността са силно изразени при тях. Те са доста амбициозни и желаят да поемат рискове, за да постигнат желаната цел. Сред негативните им черти са импулсивността, арогантността и упоритостта. За тях е много трудно да демонстрират дълбочината на чувствата си, дори и пред най-близките хора.
 • 2
  Под тази дата се раждат хора, които се отличават със свръхчувствителност. Те никога няма да пренебрегнат исканията на дори непознати хора. „Две“ – символ на баланс и силен съюз. Това са чудесни бизнес партньори, колеги и приятели. Връзките им обикновено са като приказни любовни истории. Често тези хора действат като посредници и арбитри – те са отлични дипломати: искрени, образовани, възприемчиви. Такива хора работят добре в екип, но в същото време не са склонни да предприемат инициатива и не искат да бъдат в центъра на вниманието. Тяхната прекомерна срамежливост често се превръща в основна пречка за решаването на важни проблеми. Другата крайност на чувствителния характер е тенденцията за изпадане често в депресия.
 • 3
  „Тройката“ – знак за артистизъм, въображение, творческо мислене и съчувствие. Тези хора са родени неуморни оптимисти, които знаят как да бъдат щастливи и да се радват на живота. Те се характеризират със състояние на вечна любов. Собственици са на голямо чувство за хумор. Оборудвани са с отлична интуиция. Добре е внимателно да се вслушвате в съветите им. Понякога, в моменти на тъга, те са склонни да бъдат депресирани, и да
  преувеличават малките проблеми.
 • 4
  Отговорни, съвестни, сериозни, надеждни хора, които не се страхуват от трудни задачи и правят всичко, за да ги разрешат безопасно. Много хора честичко ги молят за помощ. Родените в този ден имат блестяща бизнес репутация. С техния собствен труд те са в състояние да спечелят солидно богатство. Изглежда, че няма такова нещо, което да не могат да си позволят. Те трезво се отнасят към всички провали, като ги възприемат като неизбежна част от жизнения опит. От собствените си грешки, те могат да извлекат правилните изводи и впоследствие да се възползват.
 • 5
  „Пет“ – символ на свободата в нумеологията. И тези, родени под това число, знаят перфектно как да я използват и да се разпореждат с нея. „5“ – знак на запалените пътешественици и авантюристи. Много дружелюбни, любопитни и гъвкави хора. Това често е цифрата на гениите. Родените на петата година са склонни към мистицизъм. Те са привлечени от всички загадъчни, странни, неизвестни неща. Не правете прибързани изводи от ситуации и не бързайте да пришпорвате нещата. Имате нетърпелив нрав и бързо вземате решения, които в крайна сметка могат да ви направят нещастни.
 • 6
  Това е знак на любов и разбиране, честност и лоялност, семейство и приятелство. Хората, родени на тази дата, имат много силно чувство за отговорност, талантливи са и имат стремеж към хуманитарните науки. Те са щедри, приятни, помагат на другите с практически съвети и често с пари. Тези хора са добри приятели, на които може да се вярва и да им доверите и най-интимните тайни. Това число обаче е свързано със заслепяваща ревност. Тези хора са доста упорити, обсебващи и податливи на ласкателство.
 • 7
  Знак за мъдрост и интелигентност, които често надделяват над чувствата. Не случайно хората, които са родени под това число, са големи късметлии. Обичат да четат, готови са да научават нови неща през цялото време и да свързват живота си с интелектуална дейност. Притежават силен потенциал в науката и изобретенията. Любители на самотата и перфекционисти. Имат голям такт и проницателност. Умеят да общуват и много бързо печелят доверие. От отрицателната страна на „седмиците“ стоят страстта им за спорове, сарказмът, интересчийството и преследването на лична изгода, тенденцията към изолация, упоритостта и раздразнителността.
 • 8
  В нумерологията това е символ на властта, патронажа и контрола. Хората, родени на осмия ден от всеки месец, често намират своето призвание в политиката, стават експерти в областта на корпоративното управление и се чувстват изключително комфортно в положението на шефове (между другото, това се отразява и в секса). Те са егоцентрични, алчни за похвала, мечтаят да постигнат универсално признание. „8“ е фигура, която олицетворява високи доходи и материален успех. Не се опитвайте да упражнявате натиск върху състраданието им и да търсите съжаление от тях – това им е чуждо. Те са прекалено амбициозни, твърди, даже понякога жестоки. Големите им приходи могат да ги съсипят.
 • 9
  Един от най-сантименталните представители на календарния месец. Страхотни приятели, романтични спътници и заинтересовани бизнес партньори. Дарени са със слово и писането им се отдава. Една от най-ярките характеристики е щедростта. Лесно прощават обидите и снизходително третират недостатъците на другите. Отговорни служители. Единственото нещо, което им липсва, е това да обръщат повече внимание към собствените си финанси. Широкопръсти са, харчат с размах и трудно задържат пари при себе си.
 • 10
  Един от най-спорните номера. Това е комбинация от две свещени фигури, чието значение се свежда до израза: „Или всичко, или нищо“. Хората, родени под числото „10“, са свикнали да действат просто и ясно, избягват интриги, трудни завои и хитри планове – винаги избират най-очевидния и сигурен начин. Те имат чиста душа и голямо сърце. Много популярни са сред приятелите си и винаги привличат вниманието на другите около тях. Съвет към десетките – визуализирайте вашите цели и мечти: трябва да ги представите и разгледате подробно, за да бъдат изпълнени.
 • 11
  Никой друг номер няма толкова силен духовен компонент, колкото „единадесет”. Тези хора още от деца са избрали за себе си пътя на вътрешното развитие и милостта. Материалните ценности ги притесняват последно, преди всичко се грижат за душата си. Такива хора са наясно със силата на думите, така че те внимателно претеглят всичко, което казват, и никога не дават лоши съвети и препоръки. Тяхното мнение наистина си заслужава да се слуша внимателно – можете да сте сигурни, че вече са направили оценка на всички възможни последици от дадено решение. Отрицателна страна при тях е прекаленото мъдруване, колебание и понякога – раздвоеността.
 • 12
  Тези хора са със силна воля, положително отношение към живота и непрестанна енергия. Те умеят да балансират с властта и са отлични организатори на събития. Дванадесет е свещено число за цялото човечество и това също влияе много на родените на тази дата. Имат специална мисия и наистина могат да променят света. Ако и вие сте родени точно на 12-и, то гответе се за нещо голямо, предстои ви велико бъдеще!
 • 13
  Най-спорният брой в нумеологията, обозначаващ етапа на трансформацията. Родените на тази дата не могат да оставят никого безразличен. Носителите на този цифров код се стремят към съвършенство през целия си живот, винаги има някои промени в техния живот: както в личния, така и на работното място. Думата „стабилност“ очевидно не е сред епитетите, които описват личността на тези хора. Един от основните недостатъци на родените на тази дата е непоносимостта към другите. След голяма кавга, те рядко дават втори шанс, дори ако другият човек го заслужава. Освен това те са доста мързеливи, което често им пречи да постигнат своите цели.
 • 14
  Това число принадлежи на онези хора, които вярват в абсолютната свобода, без никакви ограничения. Не се опитвайте да ги ограничавате в нищо, те ще изчезнат от живота ви завинаги. Животът им се движи на доста бързи темпове. В пристъп на ярост те абсолютно не контролират себе си, за което пък съжаляват по-късно. Характерна особеност е силната им сексуална възбуда, граничеща с похот. Те са истински страстни любовници. Лошото обаче е, че дори когато имат сериозна връзка, родените на тази дата обикновено гледат да имат още един човек, който да им е под ръка, ако поискат разнообразие. Носителите на този цифров код често не жънат успехи в бизнеса – това число е свързано със загубата на материални блага. Те трябва особено внимателно да разпределят финансите си.
 • 15
  На тази дата се раждат истински изобретатели. Обикновено те имат много таланти – от технически до творчески и поетични. Често се реализират чудесно в професионален план. На тези хора обаче им липсва търпение и дисциплина, за да решат най-трудните задачи, които им поднася животът. Родените на тази дата предпочитат да си мълчат, вместо открито да изразят недоволството си. Всички трудности и проблеми те приемат доста навътре. Изключително чувствителни са и се засягат дори на най-малката критика. Те са много състрадателни и преживяват болката на другите заедно с тях.
 • 16.
  Дълбокомислещи, с аналитичен ум. Нищо не издава истинските им чувства. Отговорни, добре възпитани, възприемчиви, щедри, мистериозни и независими по свой начин. Имат отлична интуиция. В младостта си не се страхуват да изразят свободно мнението си по какъвто и да е въпрос – открито и с достойнство. С течение на годините стават много по-силни, сдържани, интровертни и най-вече предпазливи. Мразят повърхностното отношение на останалите към някои въпроси. Ако родените на тази дата решат да започнат връзка, значи чувствата им наистина са много сериозни и силни. Те обикновено са честни и лоялни партньори.
 • 17
  Удивително е как такива силни физически данни, каквито обикновено притежават родените на тази дата, съществуват съвместно с уязвима душа. Искате ли да спечелите сърцето им? Искрено покажете чистата си обич към тях. Тези хора са алергични към всякаква лъжа и лицемерие. Много трудно приемат провала. Думата „не“, адресирана до тях, ги прави ядосани и дори агресивни. Ако вярват в нещо, ще бъде просто невъзможно да ги убедите в обратното. Обичат да обръщат повече внимание на любимия си човек и често точно той им действа като муза и източник на вдъхновение.
 • 18
  Родените на тази дата са истински бойци за справедливост. Такива хора са готови да защитават не само собствените си интереси, но и правата на своите приятели и колеги. В същото време са доста консервативни – във всеки случай разчитат единствено на личен опит и знания, рядко слушат мнението на другите. „18“ е фигурата на вродените аристократи. Те ще страдат много и дори биха могли да станат депресирани, ако поради някаква причина репутацията им е помрачена. Биха направили всичко по силите си да я възстановят. Тези хора са много загрижени за външния си вид и колко привлекателни изглеждат в очите на другите. Рядко попадат в неловки ситуации, тъй като те са свикнали да действат изключително предпазливо. Любовните им отношения се крепят на взаимно уважение. Често такива хора имат дълбока емоционална връзка с майка си.
 • 19
  „Каквото си посее човек, това ще пожъне“. Това е поговорка, която символизира пътя на хората, родени на 19-ти. Сценарият на живота им прилича на царство от огледала. Те трябва да бъдат изключително внимателни към това, което казват и правят. Всяко деяние (благородно или презряно) никога не минава без последствия за тях – съдбата постоянно отразява и връща всичко стократно. Често те плащат за грешките от миналото. Енергични, прагматични и решителни хора. Те предпочитат стабилност: в семейството и в професията. Материалисти са до мозъка на костите си. За тях е ценно само това, което може да се докосне. Те оценяват успеха във всеки бизнес в парично отношение. Обичат да налагат своето мнение.
 • 20
  Тези хора не търпят самотата, колкото повече хора има около тях, толкова по-добре. Отлични говорители и лоялни приятели, които работят добре в екип и се радват да вземат активно участие в публични събития. Те обичат шумни празненства и концерти. Гостоприемни, сърдечни и предприемчиви са. Обикновено тези хора са големи романтици. Обичат музиката и танците, имат голям творчески потенциал. Желанията им често се сбъдват, сякаш са орисани с магическа пръчка. В същото време те често се оплакват от живота си и са недоволни от постиженията си. Лесно попадат под влиянието на другите.
 • 21
  Всеки ден те са готови да благодарят на съдбата за съществуването си. Често идват от богато семейство. Фактът, че на тази дата се пада слънцестоенето, символизира тяхната прозаична природа. Те са фокусирани върху парите, които очевидно обичат. Отлични икономисти, банкери, финансисти. Трябва да бъдат натоварени с пълното управление на семейния бюджет. Отдават голямо значение на собствения си статут в обществото и на позицията на техния партньор. Цинични и иронични са. Друга тяхна слабост е сексът, от който те буквално са обсебени. Могат да отделят чувствата от животинското привличане. Ако изневерят – спокойно, просто искат да потушат напрежението в себе си по този начин и едва ли актът значи нещо сериозно за тях.
 • 22
  Това е число на просветление. Тези, които са родени под този номер, обичат да учат другите. Обучението и лекциите са създадени за тях. По своята същност те са натоварени с мисията да откриват и обясняват на другите най-сложните процеси, настъпващи както на земята, така и извън нея. Те не се страхуват да поемат отговорност – както за изговорените думи, така и за извършените дела. Такива хора определено имат нужда да бъдат хвалени и да получават комплименти – това ги стимулира допълнително. Успехите им обикновено са в следствие на упорит труд. Скарани са с милосърдието и съчувствието.
 • 23
  Родените на тази дата обикновено са страстни приключенци и обичат да имат движение в живота си. Те са смели, буйни, решителни, импулсивни и непостоянни. Тези хора имат добре развит бизнес нюх и им се отдават професии във финансовия сектор и областта на иновациите. Те са многофункционални и могат да се реализират принципно в която и да е друга област. Интелигентни, креативни и прогресивни хора. Най-важното в живота за тях е свободата, те не обичат да се отчитат пред някого. Много чувствени партньори, обичат прекалено секса. За жалост са истински магнит за проблеми и животът им определено не е прост и спокоен.
 • 24
  Това е символ на сигурност и лоялност. Няма по-внимателен от този представител на календарния месец. Преди да вземат решение за каквото и да е, те ще претеглят всички плюсове и минуси, ще оценят възможните последици и едва след това ще вземат решение. Да се хвърлят на нещо внезапно, не е за тях. Специално място в живота им има храната. Могат да отворят собствен ресторант или да се занимават с готварство – най-малкото поне това ще е сред любимите им хобита. Те са много примерни и дисциплинирани.
 • 25
  Животът на тези хора се движи от интуицията им, която граничи с психоза. В себе си те имат много мистика. Това са невероятно чувствителни хора, чиито мнения не могат да бъдат пренебрегнати по никакъв начин. Ако този човек реши да промени решението си в последния момент поради факта, че „усеща нещо нередно“, то не трябва да го отписвате – по-добре е да го чуете и да се вслушате в него. Общо две и пет дават седем, а това е символ на разума. Безразсъдните действия не би трябвало да са в техен стил. Но точно тази е лошата им черта – имат склонност към вятърничави и безотговорни постъпки.
 • 26
  Сборът от тези две числа – 2 и 6, дава числото осем – две затворени сфери, които формират знака за безкрайност. Това е символ на непрекъснатост на връзките. Тези хора са най-верните приятели и съпрузи. Често поемат ролята на покровители. Имат силна воля, мощна енергия, талант за лидерство и са много чувствителни. Негативните им характеристики са суетата, желанието за надмощие и силата да могат да „смажат“ всеки, когото пожелаят. Те обожават реда, чистотата и красотата.
 • 27
  В нумерологията силата на изцеление е фиксирана към тази цифра. Нейните представители намират своето призвание в областта на медицината и общественото здраве. Те са отлични лечители, често поддръжници на алтернативни терапии. Интуитивни, емоционални, способни на дълбоко съчувствие – грижа ги е за другите и могат да усетят болката им с всяка клетка на душата си. Те никога не се отчайват, учат се от житейския опит и лесно могат да започнат отново след неуспеха. Имат чести и силни промени на настроението, нетърпеливи и уверени в себе си са.
 • 28
  Числото, което символизира закона. Хората, чийто рожден ден се пада на 28-и, са много отговорни. Те винаги призовават всички да спазват предписаните правила. Добре е да се занимават с нещо, свързано с правото – това просто е тяхното призвание. Лошото при тях е, че никога не признават вината си. Склонни са да обвиняват постоянно другите за какво ли не. Имат богато творческо въображение. Обичат да пътешестват и да откриват други култури – екстровертни са към заобикалящия ги свят.
 • 29
  Това е числото с голям емоционален потенциал. Често родените на тази дата се отдават на различни крайности – днес те обичам, а утре вече те мразя. Тези противоположности обаче са тяхната сила. Могат да са миротворци и дипломати, а в следващия момент харизматични авантюристи. Парите идват лесно при тях – имат добра заплата, а и могат да очакват печалби от лотарията. За жалост често се влюбват в грешните хора и страдат заради несигурността в партньора си.
 • 30
  „Тридесет“ – знак за бизнес. Това са независими и силно търсени хора. Те имат фантастична памет, могат да се концентрират перфектно, да „прекъсват“ връзката си със заобикалящия ги свят, когато пожелаят. Възможностите на техния интелект са огромни, а проницателността и бързината на ума помагат да се справят с най-трудните ситуации. Животът им е пълен със събития, до тях няма да се отегчите. Ако искате безпристрастна оценка на това, което се случва – искайте съвет от човек, роден на тази дата. Те ще ви кажат цялата истина и ще са готови винаги да ви подкрепят със съвет.
 • 31
  Знак за целенасочени и независими хора. Не пропускат нито една възможност, която им предоставя животът. Всяка работа,с която се заемат, бива свършена повече от съвършено. Обикновено заемат висока позиция в професията си. Отлични организатори са. Много стабилни и лоялни към приятели, семейство и колеги. Не обичат да ходят по отъпкани пътеки, а винаги правят нещата по свой начин. Ако се опитате да ги измамите и разберат – ще ги загубите завинаги.

Източник: jenata.blitz.bg

Подготви: Гана Василева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *