НЕОБВЪРЗАНА

5 ценни съвета при първа среща

Нов човек. Запознанство. Разговори. Покана за среща. Чудесно! Но сега какво? Ако и вие се чудите, колебаете и си задавате този, както и куп подобни въпроси преди първа среща, ние ще ви помогнем. Ето няколко прости, но ефикасни съвета за това, какво и как да правите на първа среща.

Оставете телефона си настрана.

Това е едно от основните „правила“ на първа среща. Няма нищо по-досадно, а бихме казали и невъзпитано, от това да седнеш на масата с някой, който не оставя телефона си настрана. Постоянните вибрации от телефона освен, че са нещо грубо, може да ви поставят и в една неловка ситуация – да се питате сега скучно ли му е, с кой си пише, иска да си ходи ли или пък казва на приятелите си колко е разочарован. Признайте си, мили дами, понякога сме доста параноични, дори от една вибрация. Да – естествено, че можете да проверявате телефона си, но примерно когато сте до тоалетната, за да известите приятелите си какво се случва. Но не го правете пред събеседника си, не пред срещата си, защото ще се сблъскате само с несигурност и това не е добро първото впечатление.

Говорете си и бъдете себе си.

Не случайно има един израз „неудобно мълчание“. Защото това е точно така. Обикновено на първа среща има неудобни, неловки моменти и това е нормално. Все пак вие сте двама човека, които не се познават.  Не можеш да опознаеш някого просто като го гледаш. Е, затова трябва да комуникирате с „партньора си“. Не се страхувайте да им зададете въпроси, това показва, че се интересувате от това, което говорят, правят и искате да научите повече за тях. Не давайте отговори с една дума, няма нищо повече от убиец на разговорите, отколкото отговора „да“ или „не“. Всички искаме да изглеждаме добре за нашата среща. Искаме да изглеждаме интересни и привлекателни, и искаме да ни намерят за завладяващи. Но колкото и да искате да впечатлите човека отсреща, бъдете отворени и честни, и наистина не можете да се объркате. И бъдете себе си! Това също е от „топ правилата“ за първа среща. Няма смисъл да се преструвате, че харесвате дадено нещо, независимо какво е. Така или иначе ако срещите продължат, той ще разбере истината. И все пак искате да ви харесат за това, което сте, нали така? Така че просто бъдете вие. Бъдете самите себе си и гледайте как всичко останало се получава с лекота.

Облечете се с удобни дрехи.

Това може да ви звучи тъпо или скучно, но всъщност е много важно. И е някакси допълнение към това да бъдем себе си. Всеки има собствен стил и е добре да го заяви още на първата среща, нека човекът отсреща знае с кого излиза. Не се обличайте, за да впечатлите. Много е досадно и смущаващо да се опитвате да сте уверени в себе си, ако носите неудобно облекло или обувки. Няма нужда да добавяте още стрес или нерви на първата среща, така че най-добре да се придържате към комфорта по този въпрос. Но все пак се погрижете за външния си вид, защото да ви е удобно не означава, че не можете да изглеждате добре. Много е важно и да съобразите тоалета с обстановката.

Разделете си сметката!

Знаем, че има много полемики по тази тема. Някои жени не могат да си позволят да платят за първа среща, а други просто си отказват без причина, само защото така трябва. Предполагаме, че всичко зависи от човека (но и мъжете не са банкомати, все пак). Естествено, че прави добро впечатление, ако той плати сметката, но още по-добро впечатление прави, ако вие предложите да си я поделите. Дали ще се съгласи или откаже, всичко зависи от „половинката“ ви, всеки човек е различен, когато става въпрос за разделянето на сметките, но винаги е по-добре да сте в „безопасност“, отколкото да съжалявате. Или примено, ако отидете на кино и той плати билетите, вие купете пуканките и напитките. Важен е балансът!

Ако си допаднете, планирайте и втората среща!

Всички искаме първата среща да бъде успешна и за да бъде успешна, тя трябва да е забавна. Не само, че е важно да участвате в разговора, но също така е важно да участвате в това, което правите по време на вашата среща. Дали ще е на кино, в парка, може да е на някое забавно място, където наистина ще се посмеете и отпуснете. Различната инициатива за срещата показва, че се интересувате, че сте там и сте готови да дадете всичко от себе си. И ако всичко мине „по план“, може да намекнете за втора среща, но не да питате „Кога ще е втората среща?“, по-скоро нещо от рода „Следващия път може да отидем….“. Така показвате, че имате желание за втора среща, но не сте напористи. Златната среда!

Автор: Николая Станкова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *