КРАСИВАМода

Как да изберем слънчеви очила според формата на лицето

Избирайки следващите си слънчеви очила, не бива да забравяме нещо важно – от съществено значение е не само да ни харесват, но и да пасват на формата на лицето ни. По-голямата част от хората не обръщат внимание на това, допускайки грешка.

Всичко това не би следвало да е проблем, имайки предвид, че в днешно време добрите оптики предлагат впечатляващо разнообразие от модели. От нас се изисква единствено да знаем какво ни подхожда и да си харесаме дизайн. Ако не сте сигурни, попитайте консултантите в магазина – те ще ви помогнат.

Ето някои основни неща, с които следва да сте наясно в това отношение:

Правоъгълно лице

Ако вашето лице е по-скоро правоъгълно, заложете на очила със заоблени форми. По този начин ъглите на лицето ви ще бъдат “омекотени”. Гледайки за рамки, изберете между кръгли, котешко око или пеперуда. Авиаторските също ще ви паснат.

Овално лице

Хората с овално лице често ще получат един и същи съвет – търсете очила с рамка от квадратен или правоъгълен тип. Опитайте се да откриете рамка, за която може да се каже, че е широка колкото или повече от най-широката част на вашето лице. Избягвайте кръглите форми, но потърсете котешко око, пеперуда или авиаторски. Може и тип маска.

слънчеви очила

Кръгло лице

Ако сте от хората с по-скоро кръгли лица, вашата цел е да го направите да изглежда по-продълговато, а не още по-кръгло. Последното ще сторите, избирайки очила с кръгла рамка – това определено не ви го препоръчваме. На ваше място бихме търсили модели с правоъгълна или квадратна рамка.

Сърцевидно лице

При тези хора се забелязва наличие на широко чело и по-тясна брадичка. Тук винаги е добра идея да потърсите тънки рамки или такива, при които има удебеляване на долната линия. Съветваме ви да не припарвате до модели, при които допълнително ще привлечете внимание към горната част на лицето.

Триъгълно лице

Тук експертите препоръчват да потърсите очила, при които има обогатени акценти в горната част на модела. Котешко око и корда са сред дизайните, които ще ви свършат работа. Определено следва да избягвате модели, при които има дръжки в долната част на рамката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *