РЕЦЕПТИ

Рецепта за сладкиш с кроасани

За да създадем пролетно настроение сме избрали да споделим с вас рецепта за сладкиш с кроасани. Той не само ще достави наслада за сетивата, но и ще стопли истински душата, ще повишите настроението. Как да направите самата торта, вижте сега:

Тайната на вкуса на тази торта е в кремообразния пълнеж на кроасаните. Следователно тортата може да се окаже с вкус на шоколад, карамел или плодове.

Съставки за сладкиша с кроасани:

Пшенично брашно – 1 пакет;

Кокоши яйца – 6 броя;

Захар – 350 гр;

Ванилия;

Кроасани – 17 броя;

Крем – 500 мл;

Желатин – 10 g;

Начин на приготвяне на сладкиш с кроасани:

Етап 1

Разделете яйцата на белтъци и жълтъци.

Разбийте белтъците с половината захар до пухкав сняг, разбийте отделно жълтъците с останалата захар и ванилия. Внимателно добавете с шпатула жълтъците към белтъците и добавете пресятото брашно. Печете на 180 градуса за 30-40 минути. Формата трябва да е на 20 – 22 см.

Стъпка 2

Охладете готовите бисквити, разрежете на 2 части и накиснете обилно със сироп или сок. Съберете тортата във форма на разделен пръстен.

Стъпка 3

Разбийте сметаната със захар (овкусете сметаната и коригирайте захарта на вкус). Разтворете желатина в сметана или 50 мл вода, охладете и добавете към сметаната.

Покрийте дъното на бисквитата с крем.

След това потопете всеки кроасан в сметана …

Стъпка 4

Поставете в кръг, върху бисквитата. Затворете разстоянието, между кроасаните с крем. Отгоре залейте второто парче бисквита. Поставете формата в хладилника за 2-3 часа.

Стъпка 5

След това извадете пръстена и покрийте цялата торта с крем и приберете тортата отново в хладилника.

Тортата може да се разреже, след 8 часа.

Това е нашата рецепта за сладкиш с кроасани. Ако ви е харесала, ще се радваме да я споделите и с ваши близки и приятели. Истината е, че приготвянето ѝ не е чак толкова трудно, но за сметка на това се получава наистина вкусно. Убедени сме, че и децата ви ще харесат крайния резултат. Да ви е сладко и бон апети!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *