Рецепта за сладкиш с кроасани
За да създадем пролетно настроение сме избрали да споделим с вас рецепта за сладкиш с кроасани. Той не само ще достави наслада за сетивата, но и ще стопли истински душата, ще повишите настроението. Как да направите самата торта, вижте сега:
Тайната на вкуса на тази торта е в кремообразния пълнеж на кроасаните. Следователно тортата може да се окаже с вкус на шоколад, карамел или плодове.
Съставки за сладкиша с кроасани:
Пшенично брашно – 1 пакет;
Кокоши яйца – 6 броя;
Захар – 350 гр;
Ванилия;
Кроасани – 17 броя;
Крем – 500 мл;
Желатин – 10 g;
Начин на приготвяне на сладкиш с кроасани:
Етап 1
Разделете яйцата на белтъци и жълтъци.
Разбийте белтъците с половината захар до пухкав сняг, разбийте отделно жълтъците с останалата захар и ванилия. Внимателно добавете с шпатула жълтъците към белтъците и добавете пресятото брашно. Печете на 180 градуса за 30-40 минути. Формата трябва да е на 20 – 22 см.
Стъпка 2
Охладете готовите бисквити, разрежете на 2 части и накиснете обилно със сироп или сок. Съберете тортата във форма на разделен пръстен.
Стъпка 3
Разбийте сметаната със захар (овкусете сметаната и коригирайте захарта на вкус). Разтворете желатина в сметана или 50 мл вода, охладете и добавете към сметаната.
Покрийте дъното на бисквитата с крем.
След това потопете всеки кроасан в сметана …
Стъпка 4
Поставете в кръг, върху бисквитата. Затворете разстоянието, между кроасаните с крем. Отгоре залейте второто парче бисквита. Поставете формата в хладилника за 2-3 часа.
Стъпка 5
След това извадете пръстена и покрийте цялата торта с крем и приберете тортата отново в хладилника.
Тортата може да се разреже, след 8 часа.
Това е нашата рецепта за сладкиш с кроасани. Ако ви е харесала, ще се радваме да я споделите и с ваши близки и приятели. Истината е, че приготвянето ѝ не е чак толкова трудно, но за сметка на това се получава наистина вкусно. Убедени сме, че и децата ви ще харесат крайния резултат. Да ви е сладко и бон апети!