Рецепта „златно чудо“ срещу грип на д-р Неделя Щонова
Чаровната д-р Неделя Щонова е лице, което българите познават добре. Благодарение на своите телевизионни участия, д-р Щонова доби широка популярност и успява да помага на хиляди хора да бъдат по-здрави и по-щастливи. Тя безспорно притежава знания и експертиза, които ѝ позволяват да взима отношение по различни проблеми, свързани със здравето.
Днес ще ви представим т.нар. рецепта „златно чудо“ на д-р Щонова, която ще ви предпази от грип. Това е тема, която стана още по-актуална и с настъпването на коронавируса. Никой не иска да се разболява в момента, тъй като и без това ситуацията по отношение на здравната система е много напрегната.
За да си направите от илача „златно чудо“, нужни са ви следните съставки: 100 гр прясно алое, което предварително се почиства от бодлите и се смила и към него се прибавят 200 гр мед, 1 с.л. куркума, 1 щипка черен пипер, сок от 1 лимон, 30 гр корени от джинджифил и настърган лук или чесън.
Разбъркайте добре сместа и я поставете в хладилника. Приемайте по три лъжи дневно от нея, за предпочитане – преди хранене.
Препоръката на д-р Неделя Щонова е да приемате „златното чудо“ по време на целия грипен сезон, за да поддържате своя имунитет в добра форма.
Прочетете още: Д-Р НЕДЕЛЯ ЩОНОВА ПОКАЗА ПОРАСНАЛАТА СИ ДЪЩЕРЯ (СНИМКА)
Д-р Щонова напомня, че винаги трябва да различаваме грипа от обикновената настинка. За разлика от простудата, грипът обхваща цялото тяло и може да се развие в рамките на само няколко часа. При него урината променя цвета си, което е сигурен знак, че сме болни.
Ако сте пипнали грип, то обезателно трябва да действате бързо и да не отлагате лечението. Д-р Щонова напомня, че лекарствата, с които сваляме своята температура, не лекуват самия грип. Тя съветва да приемаме витамини C и D, както и натурални пробиотици, какъвто например е киселото зеле. Докторката препоръчва още джинджифил, канела и пчелни продукти, които също могат да подкрепят имунитета. Ние пък ви съветваме да се пазите възможно най-много и да приемате добра и питателна храна по време на грипния сезон.