ЗДРАВЕ

Рецепти на проф. Мермерски за силна имунна система

Христо Мермерски е професор доктор, но не по медицина, както мнозина си мислят. Той е завършил Селскостопанската академия със специалност Биотехнология. Докторантурата си е защитил в Москва. Тъй като интересите му са свързани със селското стопанство, технологиите и биологичните науки, съвсем естествено при него се появява и връзката с правилното хранене. Започва да изучава здравословните практики в тази посока, лечебните храни, народните рецепти за здраве и природни лекове. Изучава билките в България, тяхното приложение като лек и в помощ на храненето. Синът му Йонко също има докторска титла, но по химия. Двамата работят съвместно и са издали 13 книги. Вече 65 години проф. Мермерски прокламира силата на природата като велик лечител.

Имунната система на човека има за задача да го защитава от всички външни негативни атаки. Различаваме вроден и придобит имунитет. Понякога имунната система е свръх активна до степен, че напада собствения си организъм. В резултат се развиват автоимунните заболявания, които са бич за съвременния човек. Добрият имунитет гарантира здрав организъм.

Съветът на Hubavajena.bg: Ако имате нужда да подобрите своята защита, последвайте линка и се възползвайте от превъзходните продукти за подсилване на имунитет в каталога на Ревита.

Какво препоръчва проф. Мермерски, за да засилим защитните сили на организма?

400 гр. негрухана пшеница се заливат с вода за 12 часа. Отцежда се и се разстила върху парче плат за 24 часа. За това време тя ще покълне. Смилат се 5 лимона с кората. Изцежда се сока на други 10. Смилат се 12 глави чесън и 400 гр. пресни орехи. Покълналата пшеница, лимоновия сок и смлените продукти се прибавят към 1 кг. мед. От тази смес се приемат по 2 с.л. всяка сутрин на гладно.

За възстановяване на имунитета.

Нарязват се на ситно 1 лимон, 100 гр. стафиди, 100 гр. сушени кайсии, 100 гр. орехи, 100 гр. мед. Всичко се обърква в неметална купа и се прибира в стъклен буркан. Взима се по 1 до 3 с.л. на ден.

Прочетете още: ПРОФ. МЕРМЕРСКИ СЪВЕТВА ДА ХАПВАМЕ ТОЗИ ПЛОД, ЗА ДА БЪДЕМ ЗДРАВИ

За прочистване и поддържане на добър имунитет

В една кофичка кисело мляко се добавят 1 с.л. мед, 1 ч.л. ябълков пектин, ½ ч.л. канела на прах и всичко се обърква добре. Прибавят се 20 капки спиртен разтвор на прополис и малко начукани на едро орехи. От тази смес се хапва през целия ден. Добре е, ако можете да издържите поне три дни само на тази храна и евентуално някой плод. За да е по-засищаща сместа, от вечерта можете да объркате в млякото малко овесени ядки да набъбнат. 

Както виждате, в тези рецепти няма нищо сложно и не е проблем за всеки да си ги приготви и да ги приема ежедневно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *