СВОБОДНО ВРЕМЕ

Подарък за мъж: какво да изберете?

Подаръците винаги са били чудесен начин да покажем на някого, че държим на него. Че отчитаме вкусовете му, мислим за него, желаем да го улесним в нещо, да го накараме да се чувства комфортно.

Обикновено, когато стане дума за подарък за мъж, всички си мислят, че това е по-трудна работа, отколкото ако трябва да избираме дар за някоя дама. Всъщност, полът няма нищо общо в цялата тази работа, а истината е, че за да се избере най-подходящият подарък, трябва малко да се потрудим. Не само да развихрим въображението си, но и да се съобразим с характера на човека, с неговото социално положение, интереси и всякакви други детайли, свързани с битието му.

Разбира се, понякога се случва така, че трябва да изберем подарък за мъж, за когото не знаем много. Или пък още по-зле – изобщо не го познаваме. В ежедневието има много такива случаи – например мъж възлага на жена си задача да купи подарък за приятел или шефа, а информацията за вкусове, хобита и всякакви други предпочитания е оскъдна или напълно липсва такава.

Затова днес решихме да ви помогнем с избора на подаръци за мъже, като ги разделим условно на няколко групи и ви подскажем подходящи идеи за всяка една от тях.

Подарък за колега, шеф или делови партньор

Ако трябва да изберете подарък за мъж, с когото сте в официални делови отношения, най-добре би било да се придържате към по-универсални подаръци. Ако предположим, че не знаете достатъчно за човека, то тогава винаги можете да заложите на някой елегантен и стилен бизнес комплект – например с химикалка, визитник и ключодържател. Подобен луксозен комплект ще привлече внимание и същевременно ще засвидетелства респекта ви. Съществуват различни варианти луксозни подаръчни комплекти, така че едва ли ще ви е трудно да изберете:

  • комплект химикалка и запалка
  • комплект ключодържател, визитник и химикалка
  • запалка, ключодържател, химикалка и др.

Още една подходяща идея е да подарите някаква стилна украса за офиса, например статуетка или скулптура.

Подарък за мъж от вашия роднински или приятелски кръг

Когато избираме подарък за човек, когото познаваме добре, вариантите са безкрайно много. За базова опорна точка можете да използвате неговата професия, хоби или отколешна мечта. В този случай важи точно обратното правило, в сравнение с онова, когато избираме подарък за мъж, който не е от близкото ни обкръжение – колкото по-личен е вашият дар, толкова по-силно впечатление ще направи.

Избягвайте универсалните подаръци, защото ще изглежда, че просто сте „отбили номера“. Бутилка вино „Честит рожден ден“, сет бутилка + чаши (за любимата му напитка), комплект стилни бижута, икона (ако е вярващ) – вариантите са безкрайно много, така че едва ли ще изпитате затруднение.

Подарък за любимия мъж

Подарък за най-скъпия на сърцето се избира най-трудно. Но не защото не познаваме човека, а точно обратното – от толкова много идеи, които ни идват на ум, се чудим коя е най-подходящата.

Помислете кое от заниманията на вашия любим в момента е негов приоритет и така ще стигнете до много интересни идеи – запалка с логото на любимата му марка кола, глобус бар или глобус диспенсър, луксозен портфейл, бижу, рамка за снимка с ваш кадър в нея – всички тези идеи са чудесни и могат да бъдат допълнени до безкрайност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *