НЕОБВЪРЗАНА

Предимствата за необвързаните жени

Да нямаш партньор в живота си е въпросителна за много недостатъци. За тях индиректно ни намекват всеки божи ден. Натякват го родителите ни, колежките в службата, обществото като цяло. Но днес няма да мислим за липси и недостатъци. Защото в края на краищата да си свободна жена си има преимуществата! А най-главното: разполагаш сама със себе си, можеш да се посветиш изцяло на своето израстване и усъвършенстване. За което омъжените жени винаги мъничко ще завиждат!

Свободата да вземаш решения

Когато една жена си има половинка, всяко нейно решение за бъдещето е обвързано с мъжа на живота й. Имаш ли си някого, ти живееш с неговите проблеми и носиш отговорност за него. Необвързаната жена не дължи нищо никому. Тя прави с живота си всичко, което поиска. Ако реши, утре ще замине на другия край на света, ще смени местожителството си, ще тръгне, накъдето й видят очите. От това за никого няма да има последствия, защото тя трябва да се съобразява единствено със самата себе си. Разполага с пълната свобода за своите избори. Каквито и да бъдат те, няма на кого да попречат. Така се пие с пълни шепи от живота.

Свободата да се отдадеш докрай на любимата професия

Необвързаната жена разполага с времето си изцяло. И може да го посвети на кариерното си развитие. Една съпруга не притежава толкова условия за това. Тя е заета с безконечни съпружески задължения. А свободната жена на спокойствие ще следи новостите в професията и ще е в крак с всички промени. Ще посещава курсове и семинари, постоянно ще обогатява знанията и уменията си. Така неусетно ще се наложи като един успешен специалист в своята област. Удовлетворението да си перфектен в работата е несравнимо!

Свободата да учиш

Свободната жена, независимо на колко години е, винаги има прекрасната възможност да учи, да се самообразова, да работи над духовното си израстване. За да учиш, са необходими на първо място тишина, спокойствие и достатъчно свободно време. И желание, разбира се! Но в къща с мърморещ съпруг и шумна детска глъчка това би било трудно постижимо. Ако си обаче необвързана, нищо не ти пречи да залягаш над книгите необезпокоявана. Научи чужд език, подобрявай наученото, просвещавай се в любима научна сфера. Ти си напълно независима и това ти дава уникалния шанс да се образоваш! За всичко научено един ден се отваря място в живота ти. Все някога идва моментът, когато прочетеното става нужно.

Свободата да се забавляваш

При положение че си неомъжена, никой не ти държи сметка как се забавляваш. Няма кой да те чака вечер и да те ревнува, когато закъсняваш. Излизай с приятели, отивай на гости, посещавай театрални постановки, запиши се в танцова група. Осигурявай си културни развлечения всяка седмица. Ако нямаш хоби, измисли си! Любимото хоби доставя истинска наслада!

Свободата да пътуваш

Дори работата ти да включва командировки, не се лишавай от пътуване през уикендите и ваканциите. „Човекът е човек, когато е на път!” – така е казал поетът! Затова пътувай до близки и по-далечни дестинации. Не оставай сама за празниците! Отиди при родителите си, при роднини и приятели. Може би късметът от Нова година ще ти донесе една истинска и голяма любов, каквато безспорно заслужаваш! А когато човек обича, обвързаността всъщност изобщо не тежи… 

Автор: Гана Василева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *