Красота

Народна медицина срещу акне – победата възможна!

Със сигурност няма човек на този свят, който да не се е сблъсквал с акне. И ако при някои хора то протича леко и се появява сравнително рядко, при други е перманентен проблем, който сякаш не се отказва от това да ни тормози.

Фармацевтичната индустрия е разработила множество лекарства от различен тип, които могат да се приложат при наличие на акне. Често обаче хората прибягват до “народни” лекове, които си приготвят сами. Най-често по следните две причини:

  • Лекарствата в аптеките са твърде скъпи;
  • Лекарствата в аптеките не водят до желания резултат;

Ако сте решили да дадете шанс на народната медицина, предлагаме ви няколко добри идеи:

Лайка

Когато говорим за битка с акнето, лайката е сред билките, които са известни с позитивното си действие. Можете да изпробвате направата на компрес, който ще успокои кожата и ще стопира възпалителните процеси. Достатъчно е в около 500 мл вряща вода да поставите три супени лъжици лайка. Използвайте марля за прецеждане, а след това потопете памук и нанесете върху проблемните зони.

акне
Какви народни лекове можем да използваме срещу появата на акне?

Невен

Невенът е не просто красиво растение, но и криещо множество ползи за хората. Той съдържа флавоноиди, за които е установено, че имат силно противовъзпалително действие и могат да помогнат при подобна ситуация. Направете си отвара с невен и нанасяйте редовно, следейки за получените резултати.

Кориандър

Ако до този момент не сте използвали кориандър за кожата си, може би е време да го направите. Тук ви препоръчваме да си изготвите домашна паста, използвайки смлени листа от кориандър. Към тях добавете куркума на прах и вода. Сместа използвайте при проблемните участъци от кожата.

Магданоз и аспирин

Макар и да изглежда като странна комбинация, в случая е наистина добра идея, говорейки за лечение на акне. Достатъчно е да поставите една връзка магданоз в около 250 мл вода, варейки 6-7 минути. Махайки получената отвара от котлона, добавете два или три аспирина в нея. Разбъркайте и ползвайте всяка вечер за максимални резултати. При нужда, правете го и сутрин.

Прочетете още: УДИВИТЕЛНО! МЛАДА ЖЕНА УСПЯВА ДА ПРЕМАХНЕ АКНЕТО САМО ЗА 30 ДНИ С ИЗЦЯЛО НАТУРАЛНИ ПРОДУКТИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *